Tuesday, February 15, 2011

simpan dalam sentuhan!

kite selalu ckp dgn kekawan lame..dgn kekawan baru...malah mgkin dgn kekasih hati..."ok!!keep in touch ya!!"

bygkan kalo ade FACEBOOK..dan kite punye kwn seramai 4996 org...dan bygkan ke semua mereka cuba utk KEEP IN TOUCH @ K.I.T dgn kite setiap ari....MFS rase memg kor xsmpat nk mkn laah...hatta nk kentut sekali pun...sbb sibuk nk reply sume msg kekakwan yg kita nk K.I.T ni...

tapi bila kite bercouple kekadang pasangan kite terlupe ape mkna KEEP IN TOUCH ni terjadi..sedangkan sewaktu proses kenl mengenal..sewaktu proses blom dpt 'habuan'...punyalaha rajin mer-sms...calling..emel..msg kat FB laah..YM laaah..MS laaah..kiranya kalo x dpt sms seharu tu rase mcm menanggung berat batu yg seTAN sgt laaaah...kiranya kalo x dgr suara..rasa mcm hampir hilang separuh nyawa laaah...

TAPI bila dah confirm jadi HAK MILIK...pergh!!!!!!....nk dpt satu SMS pun mcm nk tggu hujan kat planet marikh laaah...punyalah sush...kalo call plak...mcm dah abes sumber berita dunia...x tahu nk ckp pe...just tye kabar...bla bla bla ala kadar...dan letak...


PELIK TAPI BENAR


bagi yg x tahu apa tu KEEP IN TOUCH...boleh laah dicakapkan dlm bahasa melayu kita sbgai.."HARAP TERUS BERHUBUNG DAN KERAP2 BERTUKAR BERITA DAN KHABAR"
....tapi mgkin ada yg kurang pandai tahap HANTU JEPON...akan ckp Keep in touch ni ..."Simpan Dalam Sentuhan"..

semua org termasuk si perogol...si penagih dadah...si pemburu cinta...xpon binatang pun diberikan mse yg sme dgn kita 24 JAM sehari...xkan ada org yg dpt lebih SATU SAAT pon...

ada mcm2 cara kita nk pastikan hbgn kite dgn seseorg yg kite syg terus mekar..terus berkembg...antaranya:


HANDPHONE-kita leh sms..boleh miss call..(untuk menyatakan yg kite 'miss' sgt kat dia)..atao kalo xckop kredit...boleh call dan tanya khabar dalam seminit dua ajer...dah memadai...

EMEL-kalo korg leh bace artikel2 lucah..manga n bla2 yg korg langan tiap ari tu...apa slhnya korg taip emel n send kat org yg kita syg????kalo jantan/betina lain yg ber emel2 nk berkenalan...perrggghhh cirit punye laju korg reply...selaju pancutan pramatang plak rasenye...

FB ATO MANA2 WEB SOSIAL-teruskan ber-msg..bertukar2 pndgn dlm lmn web yg korg knl...x sslh rasanya..ni x...kalo ade jantan/betina baru add...punya lah laju korg reply...malah kekadang bila si dia tumpg meng-COMMENT...tros cept2 kene delete...oh kejamnya...

jadi jgn GUNA ALASAN..bagi MFS secara peribadi...adalah amat tdak adil sama sekali...jika hanya satu pihak je yg beriya2 nk hbgn tu senantiasa....sedgkan satu pihak lagi cuma nk menunggu...emm mgkin korg pernah dgr kata2 mcm kat bwh ni...(satu pasangan yg berkapel..tp si dia mcm bodoh taik kambing++spegheti yg geti apa makna COUPLE)


aku:emm...syg sehat??knpa syg x penk nk call abg dulu yer??bertya kabar ke..apa ke...??xde kredit ke???

dia:syg cehat r...bukn abg ke salu call syg dulu...bukn pe...syg bru nk call abg...abg dah call..lagi pun td syg bz skit...stress laah study ni..byk quiz..test..nk final dah pon...

aku:ye ke???emmm oke laa kalo mcmtu...nnti kalo syg free...dah x stress...syg sms laah abg...call2 laah abg..i miss u so much...miss ur voice...miss everything about u...

dia:oke!..syg ade kerja ni..bye...muah3!..


MFS gerenti...jgn araplah die nk sms korg...nk call korg...melainkan korg juga yg start dulu tok bertya kabar si dia...

JADI KEPADA ANDA2 yg alami bnda yg sme mcm ni....crik laah org laain k..x guna ade sekambing ni!!...dan kepada SI DIA yg mcm bodoh taik anjing tu..PAHAMILAH hati perasaan anda yg juga inginkan PERHATIAN..dan ambil lah masa 2 saat tok sms die setiap pagi...ambil 2 minit dari mse anda tok bertanyakhabar...dan ambil lah mse sejenak mse anda...tok memike kan bagaimana anda nk spend time bersama si DIA...

4 comments:

  1. lol. maybe kalau awek bersikap mcm tu. maksudnya she's not that interested anymore.

    org suka thrill nak mendapatkan pasangan. when they're togather. perhaps boredom? lol :D

    ReplyDelete
  2. umm yaa..awek mcm sial tu r...!@#$%^&*!

    ReplyDelete