Tuesday, February 15, 2011

jangan pentingkan diri!

DUA BULAN LEPAS
"alah saje r tu nk blik cept..tue sbb ambulan tu psg siren die...biarlah bang!!!...jangan nk memandai nk langgar lampu isyarat hanya sbb nk ambulan kat belkg kite ni..."ana mengapikan suami die supaya x beri laluan pada ambulan kat blkg...shgga ambulan tersbut tpksa memotong dlm keadaan bahaya...


HARI INI
"ya allah!!tolonglah buka kan ati pemndu depn tu...supaya berika laluan kat ambulan ni..suami aku dlm keadaan tenat ni..ya allah tolonglaah..."Ana menagis teresak berdoa supaya pejalnana ambulan x terganggu...sdgkan beliau terlupe akan kisahnye pd dua buln lepas..

-TAMAT-

simple je kan jln cite atas tu..bagaikan satu pusingan roda..hari ni kite kat atas...sok kite kat bwh...ari ni giliran org lain...enth esk entah lusa..kite punye turn laak...

MFS bukn nk ckp pasl perangai org kite yg suke membatukan diri dan kadg2 buat bodoh je bile ade bunyi ambulan kat blkg nenooongg nenooong kat blkg....so pi lantak laah dgn diorg kan...

cume MFS nk kite bepike dulu sblom kite dok ckp pasl org lain...sblom kite dok gebang gebang pasl org lain..sbb kite ade adik...ato mgkin kite ade ank buaah...ank sendiri atop pon cucu kelak...korg x takut ke nnti ble dok ckp pasal org lain..dan akhirnye tekene kat btg idong sendiri...

kalo btg idong tu cntik xpe juge...ni kalo btg idong tu kembg mcm bunga kembang cina mcmne???

sbgai contoh r...kite dok keji si anu n si polan ni pencurik laah..tukg rosak ank dara org laaa...gay laah..lesbiaan laaah...tnpa kite pikekan kalolah family yg kite syg juga sbhgian dari apa yg kite katakan tu..

lidah kite sume x bertulang..jadi berhati2lah waktu kite berkata2 pada sesuatu...bukankah lebih baik kalo kite berdoa agar di berikan peluang dan hidayah tok menjadi lebih baik...

2 comments:

  1. org hanya akan berhenti mengata/mengutuk bila benda tu kene batang hidung sendiri,ahli keluarga tdekat atau org tsayang.

    yang jadi mangsa kutukan, sabar jelah. dugaan~

    ReplyDelete