Sunday, December 16, 2012

kau yang terindah..


ketika kau bawa aku menatap mata tanpa berkerdip sangat berkesan..
ini cinta bukanlah cinta yang pernah ku mencari..

hatiku kini terpaut bagaikan tertanam tanpa waktu..
resahku kini aku merasakan cinta yang datang untuk diriku..

rasanya kini ku ingin selalu habiskan waktu tanpa terlewati..
bilaku sudah jalani hari dengan mu ku bahagia..

di hati tak pernah ada kebohonganku pada dirimu sayang..
yakinkan semua tanpa ada keraguan sayang...


bagaimana......


post ni dibuat untuk si dia yg ku syg..
dia tahu dia siapa...:)


bagaimana cara  untuk agar kau mengerti bahwa aku rindu...
bagaimana caranya untuk agar kau ngerti bahwa aku cinta...

meskikah mgkin hati kau meragui...
menerima hatiku untukmu...

cintaku sedalam samudera..
setinggi langit di angkasa kepadamu

cintaku sebesar dunia..
seluas jarak daya ini...
kepadamu..

p/s:esok fs akan ada quiz..lagi 2 mggu fs akan ada final exam...doa in yaa..:)
buat mf! tdo ckop2..jgn x tdo..nnti sakit..:)

Friday, December 7, 2012

tips mandi wajib dan wuduk

alhamdulillah..
slmt sudah solat jumaat..
dikesempatan ari yg mlia n tenag ni..
kwn fs ada buat sedikit usrah..
seronok gak join usrah ni..
first time kot..
antara topik yg dibincangkan pada awalnya adalah wuduk..
mari belajar berwuduk...

ramai mengetahui ada 4 bahagian wajib wuduk..
bahgaian tu maksod fs anggota tgn lah ye..
kot2 ada yg x paham nnti..sush lak fs..
antaranya..
tgn..
muka..
kepala(tu nun kat atas dahi)
dgn kaki..
jgn lupa niat ye kwn2...

antara yg menarik fs leh kongsi..
kalau imam dah start smyg..
kita diwajibkan amek sekali je..
xyah 3 kali..

then kalau korg mandi wajib tnpa pegang anggota yg membatalkan wuduk..
korg di kira dah berwuduk...
xpon korg terjun je laut tu..
xpon masa hujan..g dok bwh tu..
*yg leceh nya basah kuyup le pastu..

pastu tgh2 amek wuduk..air xde..
korg leh g tmpt lain tnpa perlu start balik asl kan x kering air wuduk td..


mandi jgn x mndi...

masok bab mndi wajib lak..
ada 2 je rukun..
niat n meratakan air ke seluruh badan...

kalau dah abes mndi wajib bru teringt tertinggal nk cuci kaki..
xyah mndi balik..just cuci je kaki tu..

then sme jugak kalau korg dah abes mndi ni..dah kering..then tetibe ternmpk ada tompokan air mani
kat bhgiaan yg sepatotnya..
korg just cuci bg bersih tnpa perlu ulang lagi..

kalau korg malas nk mndi pakai shower..
terjun je laut ngan sungai..
xpon mana2 air yang mengalir..
kalau swimming pool x silap boleh..tp makesure air tu mengalir x bertakung mcmtu je..

ni niat dia..kot2 ada yg lupa ke..hehee


p/s:sekian  tamat bebelan fs arini...kalau ada yg salah tego2 ler ye..

=="

dari sudut seni:aku suka gabungan warna dlm logo ni..tp x berapa suka komponen ayat2 ni..
rindu logo2 zaman dulu...walaupun simple..tp berkesan di hati...gittew..

byk pandangan yg aku dgr tentang program janji ditepati yang bakal di adakan di padang kawad USM...
mostly ramai yang membangkang..
kutuk sana sini..
bg aku laa...
lantak pi depa lah nk mai ke dak..
mana lah tahu tibe2 bila dia mai..
dia tgok byk rosak sana sini..
leh lah pihak USM baiki..
dorg bagi bajet lebih tok bina infrastuktur..
lagi2 ketiadaan tong sampah..
*maaf ler ye..sy salu terbuang sampah..TAK sengaja oke..
pegang lme sgt smpah smpai tercirit jatuh ke mana2 tah..
smoga smpah itu selamat smpai ke tempat aslnya..tong sampah...:)

berbalik kepada topik..
aku x rasa kedatangan beliau n beliau akan mempengaruhi pangkah korg kat kertas undi..
kata org korg tahu mana yg terbaik..
just amek dari sudut yg positif...
kalau korg bebel2 kat fb..
ingt dorg kesaah???
sikit pon x..
byk lagi bnda yg dorg nk buat...
nk bersukan...nk hadiri sidang tu sidang ni....
oke??
jgn sakit2 kan kepala...
baik korang study je...
xpon g masok hoki wakil usm..
agak2 geram..rembat bola hoki tu smpai gol..:)
mfs bukan apa..
just nk korg happy2 blaja...
xslh berpolitik..
tp kdg2 ada gak limit nya...
mcm korg mkn ayam kfc...sure 2 3 ketul dah muak..
mcmtu jugak kehidupan..ada limit dia..:)

fav bahagian dada ngan thigh..sdap weei..



p/s:pesanan MFS peace no WAR yeaah!!harap2 esk ada lah mknn free...duit poket ni pon dah skit...#eh!


Thursday, December 6, 2012

cinta yang tak di anggap..

rasa post ni xleh di tweet..
sbb terlalu panjang n sush nk diuraikan..
kisah bermula...
*ceh mcm drama sinteron nenek2 kat tv je..
sebenarnya nk luah kan perasaan kecewa n sedih terhadap cinta kepada sang bekas kekasih..
*pnjgnya bunga..ckop ler nk ckp EX...

kalau kau baca post ni ada aku kesah??
cuma aku nk ckp..
plis lah stop jd hipokrit lagi..
nk berubah katanya..
AYAM MASAK KARI LAAH!!
sekadar hiasan sbb lama x mkn ni...diet lol..xnmpk ke muscle dah byk ni..LOL

xyah nk nk propa dgn aku..
ye aku innocent sgt dgn kau..
sbnrnya aku x..
kau ingt aku muda dari kau..
aku x matang??
mlas je aku nk tunjuk kan sisi kematangan aku..
nnti x balance lak dgn kau kan..LOL
*tarik nafas jap..penat marah td..emosi jap..LOL

satu aku nk tegur..
kalau kau xcinta n nak main kayu 3 4 jgn libat kan aku..
kau silap org..
kalau ikot amarah aku ni..
mati kau aku tumbuk..
aku tumbuk nk bg kau insap je..tp tah ler..sbb cinta lama x mmpu nk buat..
baik kan kitaa...giitew..

aku malu sbb pernah bergelar cinta hati sang penipu berkepala 71..
*oke byk sgt tu..3 sudah..

oke berbalik kepada jln cerita..
jgn ler jadi pelakon yang tidak teriktiraf n berbakat..
burok bebeno upenyaa..
xsggup aih...
harap kau selamat ler dunia n akhirat..
sian kat kau..
kbai HAM!

p/s:nk becinta..kenal ler dulu..jgn bru 2 3 mggu knl dah jatuh hati..nnti merana diri...jgn tetripu dek muka yang baik umpama penjaga pintu syurga..dah cair..muka baik ati bak penjaga penjara neraka buat apa kan...
LOL

xoxo post!



merepek kah?

agak lama tdk jejak kan kaki kat blog ni...
bersarang dah kot...
kalau blog ni seekor dugong laut..sure dah cantik jadi mermaid skrg...LOL
cantik x kita???:p

tergerak hati ni pon sbb nmpk kwn dok post blog...
dia luah kan pasal test td..
aku nk luah apa lagi..sume dah dok luah kat facebook..
alhamdulillah aku leh jwb..
WALAUPON ada yg aku tibai je..
yang penting kertas jawapan aku xberlubang mcm bulan..
dgn kuasa bulan aku menyeru anda..?tersailormoon lak..

jgn ler terasa erk bulan2 sekalian..
xpasang surut nanti..LOL

ada kot masalah yang aku nak cerita..
mungkin aku ni banyak pike sgt pasal hal org..
sampai kadang2 hal sendiri pon x tepike..
HARUSKAH atau SUNATKAH?
jawapannya HARAM lerr..
better pike hal sendiri..
plus kau tahu kau bukan lagi MFS yang dulu..
yang boleh berimpiang bagai..
now kau ada batasan..
jadikan ini sebagai semangat tok berjaya...
back to the track..mai2 coret2nya..

DUIT
agak ler mcm laju je jalan bulan ni..
baru betulkan motor...
bg cantik2 body..last2 side mirror pecah..
cilakak punya org sapa tah yang buat...
at least ckp ler sorry xpon..kau dgn gigihnya kutip segala kaca tu letak kat dlm raga aku..
sedih tau x...sedih..tapi sbb aku ni strongman..
kene ler tahan..air mata nk kuar dah..tp di tahan dek kekuatan hati..GITTUUHH..
so kene lah jejimat skit..
sbb Elantra pon nk kuar dah...dah ada kat kedai tu..sbb ayah sgt baik hati..dia nk tggu aku balik bru dia g amek..
syg nya kat ayah haa...
baby elantra ...alololo...


CINTA
masalah yang mls nk pike..
ramai keliru aku dgn spe..spe n spe...
bak kata tok ti BIARLAH RAHSIA..
rasa bru sekali je dpt nyanyi lagu ni dgn betul..tu pon ada si syam..kalau xde dia..nyanyi ke laut..lol




BELAJAR
mcm biasa lah tgh gigih kan segala jenis urat supaya kuat nk melawan final exam..
aku rasa makin lama kat UNI ni..exam tu mcm biasa je..
sbb skrg aku dah x amek kesah sgt pasal quiz..
kalau dulu time2 zmn kegemilangan kerajaan skema dan buku..
asl nk ujian je aku akan demam ler..duq dab duq dab ler..
now aku rasa biasa..
mgkin sbb dah adapt kot..maklom ler..bulu ketiak pon bapa kali dah shave..LOL..
buat kwn2 skalian..doa in gue ya agar bisa jawab examnya dgn asyik sekali..
*sorry terendon lak..

KAWAN
bab kwn ni mcm sensitif sikit...
tapi nk ckp gak..
aku rasa sejak masok sem ni..
aku mcm x rpt dgn someone..
ye kami still contact tp dpt rasa jurang di situ..
aku nk tanya..tapi takot..
aku doa kan dia bhgia je dgn kwn2 yg dia baru kenl ha..
nmpk dia happy..
xpe laah..kwn dtg dan pergi..family sentiasa di hati..
rasa aku makin rapat dgn kwn2 dkat oversea...mgkin sbb salu hangout kot masa cuti..
jgn lupa buah tgn tok FS ye sblom balik msia nti..xde awas ye..

KELEMAHAN YANG PERLU DIATASI
FS agak sukar nk hampa kan org..
lagi2 kwn2 FS..
kalau dorg nk..FS sungguh2 buat..
tp kdg2 agak hampa..bila FS nk smtg..
xdpt..
xpe laa..mgkin hari FS lom sampai lagi..tggu ler nanti ye..
sedangkan penyu sanggu meredah lautan untuk berjumpa kekasih hatinya..xkan ler FS xleh kan..
hahaha..

PEGANGAN:
apa org nk kata kata..kau sapa nk judge2 aku..
kau x berada kat tempat aku so jgn byk songeh..*tibeeee..

KEINGINAN:
buat masa ini..FS nk cuti n cuti je..rindu kat family tu aih...
teringin nk rasa mknn yang disuap ibu...sob3..
selain tu FS kalau leh nk g gym tiap hari...
yelaa..x sbr nk ada bentuk bdan yg cntik..
dah cntik..bru ler leh masok renang..*tibeee..
tu impian FS..
yelaa..dulu dah chubby..
now dah kurus..
nk edit2 apa yang patot..
ceh..mcm microsoft word nk edit2 kan..
kalau lah bdan ni mcmtu..kan senang..
copy paste..delete..add..hahah

p/s:terimakasih kepada senior2 yang byk dgr luaha hati FS..lagi2 kak coconut FS..:) syg dia weei..kakak aku tu..kau adoo??haha..kbai..jmpe lagi di next post..
XOXO post!
*sorry tertiru lisa sughihani..
btw cite istanbul aku dtg tu sgt best...nk g sne melancg nnti..
insyaAllah..

cerita melayu paling best...tahun ni...:p


Monday, February 6, 2012

reunion 2012


thanks kepada suffi yg merealisasikan suemua ini..
kalau bukan kerana kerenah dia yg suka postpone2..
sure x kan dpt reunion sebegini..
dah setahun kami x berkumpul sebegini..
wpon bilangannya x ramai..
tp tetap menggamit memori lama..
sebak hati tetibe...

mule dgn angkut suffi..
die laah yg memujuk fera n dilah tok dtg...
then dilah pujuk papa which is szen...:)
then dlm mse yg sme teringt adik..
fithri..!
lme x jmpe dia..
die antara yg terhebat pernh ku jumpe..

kalau fera terkenal dgn keseksiannya....
szen terkenal dgn keriangannya..
suffi terkenal dgn kecomelannya..
dilah terkenal dgn kesweetannya..
adik terkenal dgn kemanjaannya..

abes berhimpit 6 org dlm kenari..byg kan..mcm sardin dah kat blkg tu..4 blkg 2 dpan..
org lain tgok mcm what the..hahaha

sblom dorg dtg..mfs n suffi bertgkus lumus msk di rumah..

ni hasilnya!


Marinate chicken honey di carrotti


brocoli dee buttery


prawn dee sprout


Honey gravy


potato dee salad


dah settle sume...sume bz borak..
cite psl pelajaran msing2..
sorg medic..2 org farmasi..
sorg dentist..
sorg biomedik..
yg comel tu kulinari..
hehee..

lepas solat maghrib..snap2 pic..then anta dorg sume balik..:)












k smbg lagi nnti!..papai!

Sunday, January 22, 2012

happy bday MFS!



(diRAP bukan dibaca)
yo yo yo..
itu en fikri syafiq..
budak hot usm..
mana mana dia lalu..
awek terpandang terkaku..
skrg dah da awek baru..
awek lain hati sayu..

oh ya sblum aku lupa...
ada bnda aku nk kata..
slmt mnymbut hari tua..aku masih 19 lagi ya..

antara ucapan bday yg menarik..
terguling2 mcm tenggiling..
smpai tercekik buah belimbing aku ketawa...
thanks kepada sahabat baikku..
mr AZRUL HAFIZ aka pah..
atau nma pnjgnya zirafah...heheh..



sekejap je rase..
aku dah bsar..
pejam celik..
bgun tdo..
mkn minom..
study main..
dah 20..
rase mcm smlm je daftar msok asasi..
rasa mcm semlm je ayah anta msok sekolah menengah..
semua tu pengalaman yg sgt bermakna buat MFS..

thanks kepada 921 org yg wish tok bday MFS..
gigih aku mengira..haha..
thanks tau..
aku doakan korg bahagia n gembira di dunia mahupon di akhirat..
tu je adiah yg mmpu aku beri tok sume org..
kalo lah aku kaya..sure aku blnja mkn subway..
hehe

thanks juga kepada family..fera,szen,farel n ares sbb celeb bday aku...
3 kali aku celeb bday tok kali yg ke 20 ni..thanks sgt3..:)
ni serpihan2 epik yg indah dlm hidup ku...
i heart u guys!...

HR STEAKHOUSE KG BARU

dah lama x mkn..dpt mkn...terbaik laah kan..
thanks farel sbb wish bday kat sini..
wpon tggu mknn ampir 40minit kan..
haha..:)
u r the part or my hadiah on that nite..
:)






TGI FRIDAY SUNWAY

thanks fera n szen...pndai kan korg kene kan MFS..
sumpah excited sbb 1st time g sini..
salu g manhattan je..ni kite mkn steak lak ye..
paling xleh lupa..kene suh berdiiri atas kerusi n wat ucapan..
suh tiup lilin..dari jarak yg sgt jauh..pergh..terbaikk..!!
waiter nama salim tu..speaking sumpah best!..ahaha.
antara adiah yg bermkna dari korg..:)















my house

ble ank jauh diperantauan..
balik ke rumah...
thanks mom..thanks dad..:)


















p/s:gmbr2 di atas dah beri jutaan kata...sush ku mahu ungkapkan dgn pekataan..