Wednesday, February 13, 2013

apakah kategori anda?

sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang??
ramai orang mmpu mengungkapkan kata sayang ni..
tapi sejauh mana dorg paham mksod disebalik sayang ni..
lepas 21 tahun idop..
kini bru aku mengenali sebenar erti sayang...
mengikut dewan perundangan negara seksyen 7(a)
*oke ni tipu....mentang2 bru blaja law pasal drug slumber badak buat law sndiri..
sayang ni dikategorikan kepada 4:



a)crush
b)lust
c)love
d)friend

tu dia terspeaking lak..
sorry laah bru pas abes mkn spegetti..
lidah terswitch ke english...hahah
bg yg kurang memahami selak lah kamus diari di atas meja study tu..


crush lebih kepada kita suka kepada someone..bg lelaki..mereka mmg senang suka kepada ramai org...
tu mmg fitrah bg seorang lelaki..
di mana hatinya dihiasi untuk menyukai ramai org...
kalau perempuan lak kalau dia suka kat someone dia akan setia dan akan cuba dptkan crush mereka dan pergi lebih jauh kepada love...
*cilok dari ceramah spe tah kat tv lupa dah...
so x slh nk crush kat spe...perasaan tu dtg kejap je..
then bila 2 3 ari ilang laah..



lust lak...kita suka someone just for sex..
bila dah dpt bersama dgn dia..
rasa sayang tu hilang..
sayang hanya datang bila dia sangap je...LOL....
syg dia makin membuak2 bila semakin nk mendptkan kita..dan hilang begitu saja setelah apa yg dia nk rasa dia dah dpt...

 anda hanyalah sex machine bg dia...





love lak....ia bukan mudah untuk kita miliki...
ambil masa dan ikot keadaan..
lain individu berbeda caranya..
kebanyakan warga muka bumi skrg kebanyakan menjurus kepada kategori dua di atas..
when u r in love...u know that the person is THE ONE u wanna end up with..live with, for better or worse..
u see the person's flaws but u accept them...
nukilan dari petikan ajaran dari cgu gue..
kalau dia baca dia tahu laah spe dia..
spe mkn durian crepe terasa lah manisnya...
ke durian crepe rasa pedas?xkan..hahaa..
lelaki kalau dah syg..mmg akan syg gila...wpon dia ada yg lain..yakni berkahwin lain..
yang satu tu tetap syg dia lebih..



friend lak di mana..kita menyayangi dia sbgai sahabat di dunia n akhirat...
xperlu ada hbungan yang istimewa..ckop lah sekadar persahabatan yang sgt bermakna..
sbb certain org lepas break up dorg akan jd musuh..
adalah tidak baik memutuskan silaturahim...
kalau yg x memahami erti sebenar friend ni..
dorg akan menyalah anggap kita suka n cinta kepada dorg...
ada jugak org tua2 ckp...cinta yang baik dtgnya dari sahabat yang baik..
aka bffffff tu...




p/s:abes sudah penjelesan fs tentang 4 kategori syg ni...so korg cari lah di mana letaknya kategori sayang korg k?

credit to A sbb byk mengajar fs :)
sahabat dan juga cikgu..hahaha


Monday, February 11, 2013

pesona kotak suara



dah lama aku nk post benda ni..
cuma xde kesempatan n masa..
kali ni aku gigih gam kan kaki n tgn dpan lappy...
naseb duduk atas katil...
wpon x mndi lagi....
apa ku kisah..
janji siap kisah si polan n si polan ni sebelum bukak sem..

disebabkan terlalu ramai...
aku dah shorlistedkan top 5 je..
kalau ikotkan hati..mahu buat carta billboard..
kot2 nnti david foster nk lamar dorg ke..hahaha..
terus ke pesada antarabangsa...


dan tok post kali ni..
aku wat lelaki je lu..
perempuan nnti...
semua ni aku judge berdasarkan:

1)pesona tone suara
2)kelemakan suara ye bukan lemak di perut
3)kreativiti
4)originaliti
5)dan berapa byk kali bulu idung aku eh silap bulu roma aku meremang

semua ni di nilai semasa mereka menyanyi live ye...
bukan di edit2...hehehe
*matlaaah aku kene carottt

dan mereka ialah:

syamsudu
mempunya tone suara gemersik..
ratu ad lib...
bg lah pape lagu kat dia...
asli..balada..rock..
dia sure leh goreng sebaik mungkin...
the best song from him: sekuntum mawar merah

firdaus

walaupon dah lama x karoke dgn dia..
masih lagi terngiang2 suara ombak dia...
tu lah identiti dia...
mmpu mengombak kan lagu kata kau...
dari tggi kerendah n ke tinggi..
the best song from him: listen

 asy...nazriee

knpa aku letak dorg no 3..
sbb dorg sme2 hebat..
siyes beb...
suara asy mcm avatar mengawal angin di tangan..
just nice...mmg lemak laaah kalau dgr..
sura nazri lak vocal dia tajam..
mmpu bwa pelbagai lagu tanpa mengerut dahi smbil duduk..
xmmpu kau nk nyanyi smbil duduk.mariah carey je mmpu..muahahah..
the best song from asy: sempurna
the best song from nazriee: wait for you

bad

terkenal dgn suara yang bisa mencairkan ramai wanita di luar sana..
wpon rendah n comel bdannya..haha..*jgn mrh bad!
kalau dia yang tercalon masa asasian idol batch 2010..
dia lah juaranya...
tapi syg dia salah satu judges..xleh betanding..hehe..

the best song from him: selamat malam

fiq said

penghayatan yang superb..
vibrator yg unik katanya..
suka meng ad lib lagu mengikut cara tersendiri..
tp masih tdak mmpu lawan ratu ad lib di atas..hehe

the best song from him: teman terulung



sekian sudah carta top 5 sy...
bg mereka yg x tercalon jgn lah berduka lara...
masih lagi ada yg hebat tp belum ada rezeki..cewwwaaah.....
ni sje wat suka2....


p/s:jgn mrh ye tuan2 punya gambar....sekadar mengisi masa lapang...