Tuesday, November 1, 2011

facebook pekenalan kami..:)



selepas dgr lagu cinta muka buku dari najwa latif...
aku tersenyum sorg2...
aku knl die dari laman muka buku...
hehe..
sweetnye...:)
cinta remajaku!
bila kau katakan kau suka aku..
aku terdiam terkedu...
xtahu nk kata apa..
blushing smpai terkena ulcer..haha
sakit sikit xpe..
asl bhgia...

byk jugak persoalan menjadi di minda...
kalo najwa terima pesan...
 aku pula..
.aku yg beri pesan...
hehe..
alhamdulillah die terima...
terima kasih b...
xkan ku lupa detik2 itu...

walaupun kita xpernah bersua...mahu bersemuka...
hanya bbm..fb..dan hp saja yg ade...
kau tetap mmpu buat aku tersenyum...

ku rasa gementar tapi rasa bahagia..:)
x sbr nk jumpe b...
muaaaah!!..
tggu syg k.....


p/s semasa blogging ni aku dgr lagu najwa latif....hehe..thanks man eman sbb bg lagu ni kat aku...:)

happynye..

ni khas tok b!..muah!


disebabkan aku terlalu happy..
aku nk post jugak..

thanks b...
bgun2 je tdo...
aku bukak youtube dgr die nyanyi..
smbil2 tu aku nyanyi sekali..
dgn daya imaginasi dan fantasi yg tggi..
aku berjaya visual kan die berada di depan aku menyanyi bersama..
sweetkan??
biar pon kiteorg jauh...
tp dekat di hati...
die janji die nk nyanyi satu lagu khas tok aku...alololo..
bertmabh ler koleksi lagu nyanyian die yg aku dgr..
(wpon bru satu actually..compiden tulis koleksi..mcm dah 100 je..)
smlm 1st time die post I LOVE YOU..
wah pitaaaam....lagi ler aku btmbh syg kat die..
oke3..
bye2..nk siap2 g makmal microbe..

Thursday, April 28, 2011

thanks mom & mlm yg mengerikan

1st of all..
sorry xdpt nk upload pic...
sbbnye tenet x bpe shaat..
nnti lme laah pulaak nk tggu pic upload..
nk ckp ni je..
thanks ibu sbb belikan along sandle baru..
adidas laagi..hehe..
kasut n iphone 4 next pulak ye..
kamera along beli sendiri..
(die suh tulis)hahah
lawak ler ibu ni..
terkekeh2 aku bce ble nk mintak kebenaran die beli sandle..
thanks again!

smlm blik dgn faizran loo @ apek..
thanks tau apek..
lawak giler..
even my heart still bleeding..
u always be there 4 me..
waah!..haha
syg hang!...

oke2 x ingt dah apa aku wat smlm..
upe laak..
so sbb lupe aku cite apa belaku arini...
keje sgt pent..tp aku appy..
sbb aku rase mcm satu pamily daah kat tmpt keje ni.
sush sng sme2..
then ade kwn keje ni aku bru knl 1 buln..
rapat kot dgn die..
break pon penh sme2..
salu jln sme2..
sok die last(katanya)..
sedih kot...
sbb die baik..sporting...
wat lawak mcmne pon die leh time...
apa2 pon nk ckp..
thanks sgt sbb wat idop fiq appy kat parkson..
smoga NURUL bejaya kat sne..
meleleh air mata kaaan...T_T(ade mcm ni x?)

k2..xleh nk ckp pnjg2..
pent dah ni..
sok nk keje..
nite korg..
smoga iqbal cept sembuh dari demm..
smoga esk laagi baik dari smlm...
wat si F..smoga bejaya capai apa yg di ingini..
wo ai ni ler wpon kite dah mkin jauh...thanks 4 everything...:)

p/s:para perogol tolong jgn ekori sy lagi...meremang bulu roma mse blik td..
(ni laaa yg mengerikan)
geli kot!..mengucap pnjg je td...:(

Wednesday, April 27, 2011

keje gile

oke arini aku decide nk keje 9 ari tnpa cuti..
sume cuti tu aku traik mggu dpaan..
demi percutiaan aku..
haha..
wateva..
memg aku xtahu aku nk tempuh mcmne..
xpe2..
demi persiapan percutian aku ni...
1st time ni g becuti guna duit sendiri..
aku nk beli sandle bru...haha
selipar xde..
kasut xde..
so alang2 xde due2...
beli ler sandle..
sok aku akan gigih kan diri nk beli gaak..haha

oke td aku JUMPE ANUAR ZAIN!..
wth aku leh ckp..ni anuar zain ke kat die???
haha..
dugdap2 jantung ceq nnnaaah!...
haha...jumpe artis pojaan ati..

then jumpe HUDA DIANA..
thanks sbb sudi dtg jumpe sy kat pavi..
suprise giler...haha..

oke..x tahu nk taip pe lagi...
nk on9 fb..papai...
alhamdulillah aku dah mule terima seadanya..:)
thanks twin..!

Monday, April 25, 2011

interview USM...

alhamdulillah setel daah interview tu..
azaaaab..mcm2 rintangan nk smpai ke penang...
sbr jelaaah..
dgn sijil tetinggal ler..bateri lappy yg slh letaak..
nk tahu x jumpe kaaat mne??
jumpe dlm beg laptop yg aku bwk ke penang..leh x perasaan..haha
sbr jelaa..
oke3..
cite pasl interview tu..
aku dtg kul 8.20am kot..
awal gillerr!..
excited nk interview ni..
jln punye jln(ecxited ni)..
sekali perut skit laak..(dlm ati sial punye bontot)
tandas yg ku serang dulu..bukn kaunter pendftran..haha
dpt no 7..
jap2..sblom cite byk2..
aku nk gtahu..
aku pakai blazer parkson!..haha.
sorry mr michael..nk nmpk segak je..
(btw dpt kene puji k sb aku sorg je pakai mcmtu..syg je x dpt snap pic sbb aku neves sgt)
oke lepas tndas..aku dftaar..
mse nk dftr tu..
aku tgok ler apa yg kene bwk..
sijil2 mse sekola oke ade..appy..
result sem 2 ade..appy..
slip muet xde..moody..adeyh..
tekial2 ler aku wat muke 90sen(kene mahal sikit murh2 nnti x segak lak..yelaa pakai blazer kaan..)
then dorg ckp kene faks..oke ler..
then aku duduk..aku ingtkan grouping..sekali..
individu..
bukn 5-10 minit sorg..
tp 25-35minit..
choooi!...
aku betenggek2 kat atas kusi mcm org x btol tggu giliraan..
hahahaha..
3 kali g tndas..(memg siaal nye bntot)haha
then mse nk tibe ni giliran aku..
dorg leeeh stop jaap g mkn kot...sbr jelaa..
(yeah 2 kali sbr dari 1 iman)
haha...
ble tibe mse yg dinntikaan..
aku ingt die nk tye soalan pelik2..
sekali..
just nk aku pekenalkan diri..
n cite sikit pasl farmasi je..
then dorg pertikaikan npe aku x amek engiineering sbb aku ade sijil robotic..
haha.
aku ckp ler...aku nk leh bina robot wat ubaat..farmasi nnti leh dok lenggang kaki..haha
cilakaaak punye jwpn..
pling xleh blaah..
aku gtahu..aku ade adik 3 tahun pompuaan..
parents aku usaha dgn gigih nk dpt ank pompuan ni..haha
5taun beb!
haha..(propa je)
xtahu bpe taun pon..haha
then abes..aku blik..

sedih kot nk tggal kan penang..xabes n puas jln..
thanks adilah sbb bwk mkn tempt sdaap..:)
xsia2 aku bersengkang mata mlm tu tok blaja..

pling best!>.
aku drive k ke penang..1st time ni..
bpak aku dok blkg tdo..
mcm biasa kalo aku bwk...
ATI2 GILEER KAAN!!!..HAHA
(spe penh naik dgn aku tahu ler aku bwk mcmne..hahaha)

oke babai sume..:)



Friday, April 15, 2011

bangangnye pencurik kasut!

patot benda ni aku tulis smlm..
tp xsmpat sbb pent sgt..
pagi tu dgn smngt aku nk g keje..
sekali tgok kasut td..
sialan punye pencurik!>
siap curik stokin aku lagi..
kalo ye pon tggal laah kan..
xde r aku nk beli bru laagi...
abes duiit aku smlm..
300++ kopak beli ksut n stokin je..
nseb baik ade staff purchase n diskaun..
murh ler skit...
as usual aku sgt pent blik kje..
but mmpu tesenyum riang..
thanks awk!..

seblom...

selepas...yeah i love bonia...hehe

btw rini keje oke..
xsbr nk g keje sok..
nite korg..

blaja untuk setia pada satu..
akan ku tunggu...
satu cintamu...

Tuesday, April 5, 2011

aku ni kacak x?

yakin ni..yakin ni...seyakin mana pon seseorg dlm khidupan die..pasti ade sikit punye ler secalit perasaan 
kurg slamt...aka insecurity mcm tu laaah...emm MFS xtahu nk habaq lagu mne kat hampaa sume..tp yg pasti kan...kaan..korg kene ler round2 satu KL...crik sendiri..oke tu tipu..haha..MFS just nk korg crik sendiri ler k..

sbgai example(ceh ter speaking laak)...bile kite kuar mkn angin..mkn udara..dan tetibe org dok stare kat kite dari atas bwh...kire mcm observe kite..tatap puas2 ler...lepas tu kaan...siaap toleh blkg lagi..(mcm MFS salu wat je..hahaha...)sudah pasti hati mule tertanya2...

"knpe wei korg ni pndg2 aku..??suar aku koyak ke??bju aku lutsinar sgt smpai nmpk dlm ke???ade taik idung melekat kat pipi ke??ato dorg pndg aku sbb aku ni kacak ke..ensem ke??tp..aku ensem ke???(ensem xde..cute ade..hehehe)"..

cube korg add bebudak laki ensem dlm FB...lepas tu korg puji lebeh sikit...pasti korg akan dpt jwpn yg begitu mengikut skrip drama populaar negara korea...

"isssh mne ade ensem..biase2 je"

atopon dorg akan jw..

"xdelaaah ade yg lagi ensem dari i ler..xcye g pavi..kat dpan cinema tu belmbk laki ensem betenggek melepak.."

pling saids ade yg akan jwb...

"ensem ke??kalo ensem tentu x lonely mcm ni..xde spe nk.!"(yelaah dah xde jodoh kan..kurg bedoa n usaha crik jodoh ni)

jd mcm mne korg nk tahu yg korg ni sbnrnye...ensem ke x...?ade ke kajian yg dijlnkan oleh pihak universiti ato mne2 bdan kerajaan?..yelaaah..kalo ade..boleh gaak wat selak2 tok dirujuk kaan..

so setelah MFS wat kajian blogwalking..facebookwalking sne sini..MFS try senaraikan sbyk mgkin..

+PEMINAT RAHSIA

terlalu ramai yg nk jadikan anda adik angkat..dan yg gedik gedik2 pon nk jdikan anda abg angkat...malah setiap VALENTINE DAY...anda akan dpt byk giler adiah cokelaat ler..bunga ler..n mcm2 ler..kalo senarai kaan...smpai esk x abes..x keje MFS sok..xpasl2 kene mrh dgn pak mael..adiah ni pon anda x tahu spe yg anta..sgt misteri r...smpai suh csi wat siasatan suh crik spe..(oke ni tpu)..ahaha


+DIMINATI GAY

bebudak jantan GAY memg ade CITARASA YANG TINGGI sebelum meminati seseorang LELAKI...dan jika anda terpilih tok diminati oleh GAY...SYABAAAS!!...anda berjaya jd seorg yg ensem..hahaha(menyundal sgt care ni)...haha


+JANTINA SME

kalo laki normal pon ckp anda memg hensem..so jgn nafikan lagi yg ada tu memg ensem...TAPI..TAPI...jgn laak korg g kat kwn kerja/kwn kelas/kwn kuliah soalan bodoh same ade korg ni ensem ke x...?
dah sah2 nnti kene cop korg ni perasan nk mmpos...haha...biasanye org yg xknl..bila dah memuji yg kite ni ensem..maka memg ler kite...hahaah


+PERHATIAN ANAK DARA..MAK ORG..BINI ORG..MAHU PON JANDA


x kire ler die ni dah kawen ke tunang ke kapel ke...bejln dgn tunang/kapel/suami die ke..pasti die amek peluang keperakan(asek emas je sian perak n gangsa) ni tok tatap anda..dan yg pasti die akan teros berimaginasi dgn anda...tnpa hiraukan spe kat seblah die...(phm2 ler)..sgt lucah nk ckp...


+PENGUASAAN

ble anda bjlan..merayap..bedating besame pacar anda..dan ketika bejalan tu...adalah perempuan ato mamat yg memndg anda mcm nk terjah n teros merogol anda...sudah pasti teman anda ni akan teros jd lebeh mesra n dekat dgn anda...hanya tok menunjukkan penguasaan mereka terhadap anda..nk gtau sume org ler..yg anda tu hak milik die sorg..dan die je yg layak besama andaa....


+MUKABUKA AKA FACEBOOK

anda ade byk account..satu account je dah lebeh dari 5K friends..dan ada akan letak sbgai contoh...
acc 1 Pudin Full..acc 2...Pudin2 Full...acc 3..Pudin3 Full..dan smpai ler ber acc2 kaan..sdgkan mereka yg add anda hanya ler nk lihat pic anda je..bukn hegeh sgt nk nk chat dgn anda...dan bg yg kenl tu..cume nk seks je...lol...sakai kan....

+PENCURI PICTURE

yg ni kes pling gampang ler!...dah ler amek pic kite..then edit tulis nme die..mcm bangang je..nenek ko x ajar ke pakai picture sendir??...ble dah nmpk mcm ni..jgn mrh mcm td..just appy sbb terbukti daah anda ensem..hahaa..


oke..ade x..ciri2 kat atas??kalo ade..ensem ler tu..kalo xde..jgn sedih..xsemestinye ensem...x laku kaaan..
oke papai..jumpe lagi dilain entri..nk mkn..lapaar...:)

Monday, April 4, 2011

teenage dreams...



oke sb aku x byk mse..
aku just leh simpulkan apa yg pentg je...
2 ari kerja memg x byk mse nk blogging..
sumpah rindu giler nk blogging2 ni..
kalo leh on9 24/7 kat pavi dgn bwk lappy ke mana2 mcm aku bwk walkie talkie aku..
sumpah byk bnda nk ckp..
dari perangai customer..manager...buddies aku..n mcm2 lagi
siyes memg sonok keje kat pavi..
bak kata org..cuci mata best..haha
nakalnye aku ni..kene smbar petir bru tahu(ayat chuppee)...
haha

ari kedua kerja..
pagi g briefing..
oke aku ditugaskan dgn farel n kdg2 andy..
spe knl die tahu ler die mcmne..
jln2 wat keje seperti greet customer..
ni pling seng kot keje aku..
then tgok mom card sume..
oiii...mati aku kalo byk kaunter kene check..
then aku bejaya wat tourist card..
pelancong china weei..
tegagau lidah aku ckp english..
haha..
then petg wat portal service dgn tengku ni..
baik giler..
bg aku 5rm...yeah!..
thanks farel sbb bg peluang ikot wat portal service...
1st portal service aku wat dah dpt duit...
leh cecah 850rm satu ari xsilap...
mse tu si farel ni layan permaisuri ler..wah2.tips kaya oke..
xyah nk wat keje extra part time kat jln haji taib tu..hahaha

then mlm tu aku g umah roy n remi..
dah lme xjumpe dorg..sumpah rindu..
aku tumpg min ke puching..
thanks min layan kerenah fiq..hha
then tgok af..
sgt bosan af ni..
mentor gak best..
then blik fariz anta..thanks fariz..
syg ko!..haha..nnti kawen jempot naa..
dlm pejalann blik aku jumpe ben..haha..
lme x jumpe ko..
slmt jd ayah...!
papa ben!

ari kedua..!
betugas dgn andy..
blaja ayat bru cio..
haha..biar jelaah kami tahu..
kalo gn shah ozair dulu..
teenage dreams..
miss u ler shah..adeyh..
then petg betugas dgn farel..haha..
byk bnda ler aku blaja sejak 3 ari keje..
k xnk bebel2..
xtahu nnti pe kuaar laagi..
nite2 korg..sok aku 1st time full shift..
9.30am-10.30pm...
memg teet ler kaan....

oke mr michael ho!..sok kite jumpe laagi...
haha..

thanks byk2 kat roy..remi..fariz..ben..amin..andy..erfan..bal2..afiq..farel...
kwn2 fb n kolej..i miss u guys so much..
dilaah..fera...supi..apek...bad..n yg len tc k...


p/s:sgt sush pkai lens..bpak ler..pagi2 je bzir mse kat sini.then mse tg keje lens mcm nk tercbut je..rasa mcm nk tetagal bebola bikik mata....adoi...sushnye nk jaga penmpilaan ni kan..
oke2 wat korg yg x rabun mcm aku...jaga laah mata ye!...

Friday, April 1, 2011

1st day keje..



ya allah...
pentnye..
sumpah nk tercabot tulang notochord aku...
memang kene raging giler..

oke mule pengambaraan aku sbgai pekerja parkson yg bertauliah tepat kul 9..
dgn lens yg leceh nye nk pakai n menonyoh kat bijik mata ni...
15min gak ler bejaya..
dgn jaya nya...aku g keje..
bebekalkan sekeping roti sbg alas perot..
xleh mkn byk..nnti skit perot...
mmg terbukti aku skit perot kelam kabut aku g crik tndas...
bpak aku ckp..sialnye bontot hahaa..
haha..oke2.lepas tu jln kaki sebatu setengah sesuku kilometer..
smpai ler pavi...
disebbkan 1st time keje..
aku sesat..
padahal pavi tu mcm umah kedua aku oke..
pergh...
jumpe pon...
oke daftar diri kat miss indah suzana..
INDAH Oke..
die sgt baik..
lepas tu die suh tggu kat bilik meeting..kene tulis borg..
lepas tu kene g gsok bju...pergh...!
oleh sbb x geti gsok bju...
cheman ler hero aku..thanks naaa!..
die yg gosok...hehe



then lepas gsok bju...
kami kene briefing smpai kul 1.30..
memg mucapir ler kan solat jumaat td..
then kul 2 mcmtu abes..
tros g solat zohor...
lepas tu menggagau crik mknn...
nseb bek jumpe tmpt mkn murh blkh grand milenium tu..
6.20rm je nsi+ayam+syur+air..
oke ler..kalo nk compare dgn dlm pavi..15rm kot kalo mcmtu kan...
lepas abes break..
tros lapor diri kat mr ho..
mcm prof ho laah pulak nme..
tp ni ckp laju giler..mr ho palam lmbt sikit...
die baik..mcm mr ho palam..
n_n
die tegas...sonok dpt manager mcm die..
tp satu je..
die ni pentgkan disiplin..
abes die raging aku..
apal sume kedai setiap floor kat parkson tu..
3 4 5 n 6..
memg byk ler kan..
aku rase apal bio lagi skit dari apal nme kedai...
2 kali die suh aku naik trun parkson..
naik malu aku..haha..
tp sbb keje kan..aku troskan..
bgus gak..
dpt tmbh keyakinn aku..
lepas ni leh ler jd mc..haha..
sbb kepenatan keje..
aku msok salah surau..haha..malu giler...
aku blik keje kul 7...
tros smpai umah n mkn...
thanks bal2 sbb amek separuh jln..:)
esk n ahad aku keje shift pagi..
kul 9.30 smpai 7...
senin cuti..yeah!..
k nk mndi..pent...babai korg...:)

p/s hp xleh pegang salu...nnti kene rampas...
mcm kembali ke skolaa..
then xleh msok pintu sesuka ati..
ade satu ppintu je...siyes mcm sekolaa..haha..
mari kembali ke sekolaah..haha

Thursday, March 31, 2011

journey to setiawangsa..:)

tept kul 4.23pm aku kuaar umah tok g setiawangsa..
umah bal2..
thanks ayah n ibu sudi anta..
siap bwk si kecik ni...

adik yg mnja..
mcm abg die..

my sister...

say cheese...

my dad...his bday today..appy bday daddy!

my mom..love her so much!..

oke last pose...:)

Friday, March 25, 2011

perbezaan budak2 zaman kita dgn zaman skrg

aih..xtahu nk ckp pe..tgok n perhatikan mereka2 ni..bg yg ade ank buaah lagi seng..xpon adik sendiri...perhatikan dorg ni idop mcmne..yg ade abg n kakak tu lagi seng..korg tgok laah cre kakak n abg korg bg kemewahan kat ank2 dorg ni mcmne...dan cube korg comparekan dgn khdupan korg mse kecik....
aih...

mesti korg ade rase mcm nk terajang tahap tali pinggang merah taekondo kat ank buah korg kan?
dah r sombong....dan lalai laak tu dgn kesenangan...x mcm kite mse kecik2 dulu yg begitu merendah diri dan bertatasusilaa...

jom kite tgok sikit ciri2 aka karekter bebudak zaman milineum ni...


  • bebudak lah ni bongkak dlm kemewahan.kereta honda korg tu bapak korg yg bayar downpayment serta bulan2.beg tgn BONIA korg tu mak korg sanggup berhutang nk belikan tok ank die agar jd yg pling cool di klngn kwn2. so pasai pa hangpa sume nk riak2..?isssh!..xphm tol laaah dgn korg ni...kalo korg keje sendiri beli sendiri xpe gak!...lol..

  • bebudak zmn milineum ni msing2 ade henpon..baru msok pra tadika yg umur 3 4 tahun dah adehenpon..yg akil baligh n belom mimpi bersetubuh atopun kuar dari haid atopun endometrium gugur dah ade henpon...dah tu bukan hp yg cikai2 mak limah ngan mak lampir..canggih2 sume up to dated giler ler..nk bertouch screen je..boleh wat touch n go..yg bleh transform jd robot pun ade..padahal cgu2 sume pakai nokia 33 sekupang je...setakat cgu2 nk rampas..x berani pnye ler...nnti xpasl2 kene lempang nigeria dgn mak pak depaa sume..

  • budak2 zmn skrg mudah terpengaruh dgn apa yg tgh hot kat pasarn..skrg ni kan tgh musim korea2 kan...mulalaah sibuk nk jd korea gak..padahal skit pon xsme..lol..ko tu dok msia..kalo jd yg mcm cina ke india ke..xpe gak laaah...kire satu msia gak....mse zmn kite sekola sume biase2 je...adeyh..

  • baru nk kenal huruf knk2 zmn skrg msing2 dah ade frenster..pacebook..maispes..tweeter...hai5 laah mcm2laah...pdhal..bru nk lepas UPSR n UPKK..dan pndai nk bersosial..tnpa mengetahui ramai pedophile di luar sne yg mnjdikan knk2 tak kire comel atopun gemuk sbgai mgsanya..

  • knk2 zmn skrg dah pndai berpeleseran.cube pegi pavillion...tgok depn pintu depn die...bertenggek2 sekor2 bukn wat pe pon.bergaya dgn kasut mahal bju mahal menggunakan duit mak pak..pakai spek mata hitam..bju seksi abes cube2 nk menmpkkan lurah tetapi gagal.alor gajah kat belakang tu lahi laah kau aku percya...ahaha..pastu abes buat bsing memekak helak2 huhu haha bajet grup korg laah pling kool..

  • budk2 zmn skrg kecik2 dah pndai bercinta..yelah ko becinta...yang kuar video 3gp pakai bju skolah menunjukkan cinta masing2..wahhhhhhhhhhh!..agungnya cinta korg...jd tatapan setiap mnusia kat dunia ni kan???tok knk2 laki jika cinta korg benar2 utuh..beranikah korg meneruskan pecintaan jika awek korg mnjadi tahap mkcik2 bila dekat nk msok universiti nnti???



so kepada budak2 zmn skrg..adakah korg dah ready nk merasa erti sush n sanggup ke korg nk rase sush???bg mak bpak..jgnlah mewahkan ank2 anda dgn kemewahan..didik laah dorg baik2 k..harta yg allah beri ni amat bernilai..


Thursday, March 24, 2011

job hunting!





'is there any vacancy here??'
10 kedai aku pegi..10 kali aku ckp..
pent giler..
tetibe arini aku speaking laak..
terlebeh mkn sambal omputeh kot..haha
smpai manager tu tye..
'leh ckp melayu x?'
wth!
geti laaah..
haha..
btw..thanks to afera azmy sbb sudi teman crik keje sme2..sgt pent...
nnti sabtu smbg lagi besama afiq che man...
mggu dpan leh laah kite start keje k

starbucks..coffeebeans..bata..quicksilver..cotton on..topman..hikayu(kot)..gsc...times..and many more..x ingt laah..byk sgt..haha..


Monday, March 21, 2011

bye2 puncak alam..

setelah selama 10 bulan aku kat study kat sne..akhirnye..tamat gak...
byk bnda giler yg aku wat be4 abes asasi ni...aku upload je laah ye pic..kalo cite smpai esk pon x abes...
seronok sgt...thanks kepada sume yg terlibat...:)

antara aktiviti yg aku wat..

mkn kat pendeta dgn komiti dinner asasi sains...smbil2 tu smbut bday 3 org ni..

mse ni sume komiti kumpul..alhamdulillah...dpt gak jumpe korg sblom abes asasi...thanks korg...tnpa korg..xde ler dinner ni kan..:)
mkn puas2 smpai nk temuntah mkn..haha..yelaa..mkn free je..spe x mkn byk...ni last mkn kat pendeta...best seh mkn sini..lagi2 milkshake die...wow!



appy bday szen nona n rahman



sblom mkn posing dulu...haha...

sy akan rindu minah ni!...die sgt baik..syikin!..

3 boys in the house...haha..kalo dah dgn dorg sure giler..mcm2 bnda kiteorg cite..


prank apek!...
sepatotnye prank mse mlm tu...tp sbb nk final exam phyz kan..aku suh dorg tangguh dulu..haha..jadi gak plan jahat aku..hahah...sorry apek..last2 sume kene..aku..fera..adila..atiqah..syafiqah..sara...suffi..afiq...shah...haha..ganas kan kite..haha
abes kotor r4 kite kejekan..

sorry apek..kene wat jahat sblom abes asasi..hehe



sob3..aku pon kene..tepung...wangi giler..

nilah hasil dari kerja jahat aku..


jgn mrh naa...hehe

3 diva tepung..erk fera mne???haha

hangout ke sunway

lepas dah pent blaja slama beubulan2...time tok enoy kat sunway...tgok movie merong mahawangsa..best giler...

mereka2 yg join...

smpat belikan apek present..sorry lmbt bg...:)

mkn di mcd puncak alam

tema mkn kami adalah bju tdo dan x mandi..dan ni sume hasilnya...haha...aku x tdo mlm tu...sbb beborak dgn shah n suppi..mcm2 kiteorg cite..dari a smpai z...haha..tgok video clip sme2 dgn dorg n fithri...ketawa x ingt dunia...hahaa...









bersukan smbil menyaksikan bulan mengambang

sume idea fera..haha..mule2 lepak je..seklai ajak men badminton n basket..apa lagi..aku x penh kot main kat sini..main laah kan..siok giler..mlm tu smpat lepak2 kat bilik fithri..mkn rendang..sdap giler...thanks adik!..

badminton

basketball

majlis perkahwinan abg adilah

kiteorg g sepang naik kete...smpat sesat tu..fera lah ni compem sgt jln..hahaha..apa2 pon..kiteorg amek pic kat sini klh pengantiin..haha.. 

pokus ni nk amek mknn..haha

sblom mkn posing dulu..hujan2 pon smpat lagi..abg kat depn tu dah bengang dah...haha

nud2..!bal2!.lulu!..i'm gonna miss u!..

setelah pnat mkn..tdo jap..nk tggu shah dtg..lmbt bebeno..

ni lah adik pengantin!..i miss u!..thanks salu teman kan mkn!..

ni laah teman aku yg giler2...xkan upekan korg!..

tgok kapal terbg!

shah ozair..i love u!..thanks sbb sudi capai kan sikit impian aku..xdpt naik..dpt tgok pon jadi laaah...
ampe kene mrh dgn pengawal kat situ..shah u awesome!..ganas hang noooh!>.<

excited giler tgok kapal tbg ni belepas..

ouh yeaah..kami dasyat!..korg ade ke mcmni??xdekan..hahaha


shah excited giler kaan???!

kalah datin...bwk kete JANTAN...hahaha..


smpai sini je yg smpat kiteorg wat..mlm tu mkn2 kat umah aku..then aku anta nud2..lulu..fera..supi..blik..sedih giler...menitis air mata aku..jgn upe kan aku erk!..xoxo!..muah!..


Wednesday, February 23, 2011

FINAL EXAM!

MFS akan menduduki final exam tok sem yg terakhir...doakan mfs berjaya dan x stress2 ye..buat kwn2 dan semua pelajar asasi uitm puncak alam 2010/2011..mfs mengucapkan semoga berjaya dan buat laah yg terbaik k!...
peluang sekali je ni..jgn hancurkaan...

buku2 yg akan menjadi peneman setia MFS spnjg 3 mggu ni...

dengan ini MFS mengisytiharkan DARURAT bagi diri MFS bbermula 23/02/2011 sehingga 17/03/2011...

antara perkara yg dilarang buat semasa DARURAT adalah:

-keluar berjalan2
-facebook setiap mse
-bercakap tentg bnda yg x berfaedah
-lepak2
-msej byk2
-kurg kan memBLOGGING

perkara yg perlu buat semasa darurat adalah:

-belajar dan belajar
-tidur yg cukop
-pokus pada exam
-solat hajat
-mkn cukop

sekian...semua..semoga mendapat 4.00 flat ye!...amin.....





Saturday, February 19, 2011

perbezaan lelaki n perempuan semasa mkn tghari!...

KAT KOLEJ/FAKULTI...korg lebih suke kuar mkn lunch dgn geng2 korg ato korg suke besendirian??bg MFS...biasa lunch dgn kwn2 MFS...kekadang je mkn sorg2 je...(MFS mkn sgt comot kalo sgt lapar)

since MFS ni suke perhatikan org...MFS tgok org lelaki n org perempuan ni kalo kuar lunch ada bezanya...

sebagaimana org lelaki yg begitu simple mcm unicellular cell...mka jln cite nk pergi lunch amat mudah dari A smpai Z..kalo dlm jawi alif sampai ya kan..tp perempuan ni pelik skit...dari A dan bila dan nk smpai Z..die leh corner balik pegi kat F atopon H ....(npe F n npe H???hahaha).adeyh...mcm tu lah lebih kurang citenye...so jom kite tgok apa yg membezakan waktu lunch laki n perempuan di bwh ni...


LELAKI

1.waktu lunch, jalan ke tempt mkn..str8 je..(kalo dah lapar memg laju jln)

2.sampai cafe/kompleks mkn, masuk(xksah tempt duduk mne2 asl mkn)

3.ambil pinggan

4. letak nasi

5.letak lauk

6. ke kaunter.byr nsi n air sekali

7.mkn smbil berborak(nk jimat mse kan..kata omputeh kill 2 birds with a stone)

8.habis..letak pinggan dlm tempt yg disediakan...cuci tgn...

9.pg kelas/blik bilik

10. pegi surau/masjid kpd mereke yg bersolat laah kaan..yg x...xyah g..:p


mudah kan..ada x sush2 mcm soalan phyz n maths final sem lepas??xda kan..jadi kite punye byk mse untk rehat n berikan masa tok diri kita buat kerja yg xsiap..lagi2 tutorial bagai yg salu tangguh..bce notes ke...smntara tggu kelas seterosnye...kalo perempuan mcmne laak??jom kite jengah apa yg dorg sukeeee sgt wat kaan...


PEREMPUAN

1.waktu lunch,jln ke cafe/kompleks mkn

2.perhatikan org waktu berjln..smbil mata siap jeling lagi mne yg sempat...pantang lepas...

3.smpat bergossip dulu..(bak kata papa n adilah "wajib uols")

4.smbil jln betulkan tudung,tgok bju sendiri,tgok laki...(yelaah nk g mne2..pompuan kene laah nmpk bergaya..lumrah kan..even nenek MFS pon kalo g mne2 mesti tye oke x tdung nenek ni pipi??)

5.tgok bju org lain,especially yg cntik dari bju sendri..xpon yg pelik2..(yelaah mne leh klh...lagi yg pakai pakaian yg xkene pesyen tu...memg ko jd bahan tok aritu laah..)

6.smpai cafe,jenguk2 dulu..

7.ramai org,carik tempt lain..(pompuan ni x suke kan tempat yg ramai2 ni..nnti sush dorg nk jln kan aktiiti dorg)

8.jalan lagi..smpai jumpe mne yg best..

9.dah puas hati..masuk..

10.survey lauk dulu 2 3 minit(tapi kalo kwn MFS sorg ni ampe 10 minit hehehe..jgn mrh ye cik FJ)

11.carik pinggan,ambik pinggan

12.belek2 pinggan..bersih ke...??x bersih??eeii...tukar lain..

13.dah puas hati..amek nasi...

14.amek nasi ceduk sikit2..

15.xsah kalo x ceduk 2/3 kali

16.buang blik nsi..byk..(npe x bwk penyukat je??kan seng..xyah ulang2 bnda yg sme..haha)

17.xpuas hati..byk lagi..buang lagi..(tggal sejemput)(kenyang ke???nnti dlm kelas melantak jajan lagi..)

18.godek2 sikit nasi dlm pinggan 2 minit...

19.carik lauk..survey sekeliling meja..tgok sna..tgok sini..

20.jenguk dlm bekas lauk..amik sikit kuah..

21.jenguk bekas lauk lain..ceduk sikit kuaah lagi...memg keje mkn kuaah jelaah kaan..

22.jengok lagi?smbil tgok2 org sekeliling..jeling2..

23.amek lauk

24.pusing lagi

25.carik sayur pulak!

26.amek sayur slpas survey n sekeliling 2 minit
..sayur ni mcm wajib laak...yelaaah nk jaga bdan katanya..
27.ke kaunter byrn

28.tgok2 nasi dlm pinggan

29.berbisik2 dgn kwn"alamak byk laah aku amek"

30.smpai depn kaunter "berapa?"

31.bukak dompet/beg tgn..belek2 celah kad2 bank..celah2 kad nama, celah gmbr2..

32..kuarkan duit

33.buat isyarat dgn member(sbb nsi mahal)

34.tutup dompet/beg tgn..amek nsi

35.tinjau2 tempt duduk..

36.jumpe tmpt duduk..alamak kotorlah..!

37.crik tempt duduk lain..

39.jumpe..duduk

40.alamak air x order lagi..

41.tinjau2.beli air...

42.dah duduk.bgun blik..

43.amek sudu

44.duduk

45.bgun

46. amek tisu

47. duduk

48.minom air

49.start mkn

50. tgok2 org kat sekeliling smbil mkn

51.mkn separuh..kenyang sbb dah minom air

52.letak sudu..letak garpu

53.pinggan letak tepi

54.borak2...kata mknn xsdap/sdap

55.gossip2..tgok org...

56.dah nk smpai waktu.bru bgun..

57.g surau/kelas/kolej

argggh!..pentnye...that why lah korg tgok perempuan kalo dah kerja nnti...msok kerja mesti lmbt...kalo ari jumaat lagi laah...siap dgn beg2 plastik GIANT/JUSCO n segala bagai beg shopping...yg ada tu sempat g MYDIN lagi..hahhaa


sorry fera..hehehe

Friday, February 18, 2011

Wednesday, February 16, 2011

wtf!!....dasyatnye ko!...xleh nk tutup lagi???!!

Apa agaknya rase..
bila org tgok...
bgga agaknye yek??

STUPID!STUPID!STUPID!

bogel lagi bagus kan??
dah nk meninggeeei gamaknya ni...

tutup atas...bwh bukak pulak...

ni kalau x pakai pape pon bgus..xrupe bju pon..


kalo korg ade adik pompuan ke..
sedara ke...
elak2 kan laah dari mereka pakai pakaian mcm di atas ye...
nak lagi mudah...suh je dorg bogel tros!....

ragam manusia...

KURANG BENANG ATO KURANG PANDAI??
satu bnda yg kekadang MFS xpham..ble pengantin pompuan nk jd cntik pd ari pling pentg...tetibe..x jd cntik akibat terlalu nk nmpk berlainan...isssh..apa laah bangang tahap cicak diorg ni...