Thursday, February 3, 2011

cara melupakan kekasih..

baru2 ni MFS digemparkan dgn mcm2 kes putus cinta laah..kene tggal kekasih r...kekasih x smpai2 laah..mcm2 laah...ni ade beberapa kaedah yg leh korg gunapakai naa mne tahu bekesan:

  1. tulis 10 pucuk surat dan anda poskan kat diri anda sendiri..apstu balaslah balik kesemua surat2 tersebut..lakukan setiap ari..3kali sehari ye...
  2. yang ni memg kene buat..jauhkan diri drpd filem2 hindustan dan juga drama2 swasta yg tgkap leleh naa...
  3. join ruangan berkenalan di dlm majalah2 ato wat sesi bekenalan tepi2 jln..kalo bleh bukak laah warong khas tok sesi interview tuh..alaaa..bunga bukn sekuntum..kumbang lak berlamabak2 lagi..xcye cube pi kl tu..byk2 besepah2...
  4. balik kmpg..or carik kwsn kat area2 pck alam ni dan wat laah perusahaan itik ke ayam ke..yelaa..nnti ble itik tu daah bertmbh..pasti akan lupe kat psgn anda tu...sbb terlalu sibuk mnjaga itik2 gembo tu..
  5. bzkan diri anda dgn bekerja..pulun overtime bebanyak bg yg bekerja erk..tp bg kite yg stdy2 ni..bz kan dgn grup diskusi...xpun bz kan diri kite dgn aktiviti persatuan...bila dah bz giler...mse nk kencing pun xde..menahan je..smpai kene batu karang..haha
  6. pi ngadap cermin yg semestinya setia dgn anda...buat laah lawak giler yg x msok akal...pastu gelak ler sendiri..kalau ke shopping mall pun..nmpk je cermin..ckp dgn cermin tu...so anda xkan berseoranagn...
  7. ulang perbuatan ni smpai 3x ye...ikut tau...uhh huu uhh huu...
  8. kalo still teringt kat psgn anda tuh...dan kekononnya anda nk ade tempuh waktu bekabung...xnk cri lain buat sementara waktu..maka gi laah cari tgga..alaa cari jelaa yg kat umah ato bgunna yg berhampiran yg ade tgga...tu tagga batu caves puncak alam ade kalo mlas sgt nk pi gombak...lepas tu wat2lah terjatuh dari tga..smpai terus hilang ingatan..nescaya ler..akan lupakan terus pasgn anda tuh..dgn sendiri pun anda x akan ingt lagi...
  9. apakata gantung gmbr si dia kat dinding...lepas tu..korg kutuk2 gila babi...(babi pun x gile mcm die)...x pun karate+gusti+gigit+mamam+telan..buat laah apa2 je aslkan anda rasa puaas...
  10. last sekali...dgr lagu yg rnck2 mcm lagu since u been gone ke..i will survive ke..at least dpt bg smngt kat anda ye..

so apa lagi..amlakan lah petua MFS ni naa...wat pe nk pening2kan pale kan..enjoy ur life...x pun cari hidayah dan jalan pulang..(spe2 nme hidayah jgn perasantan ye!)...

10 comments:

  1. haha. lagu paramore lah baru boleh forget! haha.
    yang, nape no 8 tuh kejam sgt.
    tuh kalau lebih dari amnesia cemane. mati terus.
    fik akan dipersalahkan! :D

    ReplyDelete
  2. haha..xpe2...tu dah tahap parah...hehehe..
    yelaah dah sangap sgt...lupekan jelaah dgn cre tu..haha

    ReplyDelete
  3. ummmmm..... pelik sangatlah entri kali ini.... LOL!! Apa han ini?? Gilakah kamu ini???

    ReplyDelete
  4. haha. bongoks. byk lagi benda berfaedah boleh laksana dari buat kejaddah gila uh

    ReplyDelete
  5. hahaha...xde r...otak dah pening plus penat..haha...ni je mmpu buaat..ahahha

    ReplyDelete
  6. haha...xpe2..sekali sekala..hahaa

    ReplyDelete
  7. haha..xpe...sekali sekale je kaaan??

    ReplyDelete
  8. mak datok rajinnya hapdate..nanti kang dah takde benda nak tulis tahun depan :P

    ReplyDelete
  9. taun depn....
    cite laain laak..haha

    ReplyDelete