Thursday, April 28, 2011

thanks mom & mlm yg mengerikan

1st of all..
sorry xdpt nk upload pic...
sbbnye tenet x bpe shaat..
nnti lme laah pulaak nk tggu pic upload..
nk ckp ni je..
thanks ibu sbb belikan along sandle baru..
adidas laagi..hehe..
kasut n iphone 4 next pulak ye..
kamera along beli sendiri..
(die suh tulis)hahah
lawak ler ibu ni..
terkekeh2 aku bce ble nk mintak kebenaran die beli sandle..
thanks again!

smlm blik dgn faizran loo @ apek..
thanks tau apek..
lawak giler..
even my heart still bleeding..
u always be there 4 me..
waah!..haha
syg hang!...

oke2 x ingt dah apa aku wat smlm..
upe laak..
so sbb lupe aku cite apa belaku arini...
keje sgt pent..tp aku appy..
sbb aku rase mcm satu pamily daah kat tmpt keje ni.
sush sng sme2..
then ade kwn keje ni aku bru knl 1 buln..
rapat kot dgn die..
break pon penh sme2..
salu jln sme2..
sok die last(katanya)..
sedih kot...
sbb die baik..sporting...
wat lawak mcmne pon die leh time...
apa2 pon nk ckp..
thanks sgt sbb wat idop fiq appy kat parkson..
smoga NURUL bejaya kat sne..
meleleh air mata kaaan...T_T(ade mcm ni x?)

k2..xleh nk ckp pnjg2..
pent dah ni..
sok nk keje..
nite korg..
smoga iqbal cept sembuh dari demm..
smoga esk laagi baik dari smlm...
wat si F..smoga bejaya capai apa yg di ingini..
wo ai ni ler wpon kite dah mkin jauh...thanks 4 everything...:)

p/s:para perogol tolong jgn ekori sy lagi...meremang bulu roma mse blik td..
(ni laaa yg mengerikan)
geli kot!..mengucap pnjg je td...:(

Wednesday, April 27, 2011

keje gile

oke arini aku decide nk keje 9 ari tnpa cuti..
sume cuti tu aku traik mggu dpaan..
demi percutiaan aku..
haha..
wateva..
memg aku xtahu aku nk tempuh mcmne..
xpe2..
demi persiapan percutian aku ni...
1st time ni g becuti guna duit sendiri..
aku nk beli sandle bru...haha
selipar xde..
kasut xde..
so alang2 xde due2...
beli ler sandle..
sok aku akan gigih kan diri nk beli gaak..haha

oke td aku JUMPE ANUAR ZAIN!..
wth aku leh ckp..ni anuar zain ke kat die???
haha..
dugdap2 jantung ceq nnnaaah!...
haha...jumpe artis pojaan ati..

then jumpe HUDA DIANA..
thanks sbb sudi dtg jumpe sy kat pavi..
suprise giler...haha..

oke..x tahu nk taip pe lagi...
nk on9 fb..papai...
alhamdulillah aku dah mule terima seadanya..:)
thanks twin..!

Monday, April 25, 2011

interview USM...

alhamdulillah setel daah interview tu..
azaaaab..mcm2 rintangan nk smpai ke penang...
sbr jelaaah..
dgn sijil tetinggal ler..bateri lappy yg slh letaak..
nk tahu x jumpe kaaat mne??
jumpe dlm beg laptop yg aku bwk ke penang..leh x perasaan..haha
sbr jelaa..
oke3..
cite pasl interview tu..
aku dtg kul 8.20am kot..
awal gillerr!..
excited nk interview ni..
jln punye jln(ecxited ni)..
sekali perut skit laak..(dlm ati sial punye bontot)
tandas yg ku serang dulu..bukn kaunter pendftran..haha
dpt no 7..
jap2..sblom cite byk2..
aku nk gtahu..
aku pakai blazer parkson!..haha.
sorry mr michael..nk nmpk segak je..
(btw dpt kene puji k sb aku sorg je pakai mcmtu..syg je x dpt snap pic sbb aku neves sgt)
oke lepas tndas..aku dftaar..
mse nk dftr tu..
aku tgok ler apa yg kene bwk..
sijil2 mse sekola oke ade..appy..
result sem 2 ade..appy..
slip muet xde..moody..adeyh..
tekial2 ler aku wat muke 90sen(kene mahal sikit murh2 nnti x segak lak..yelaa pakai blazer kaan..)
then dorg ckp kene faks..oke ler..
then aku duduk..aku ingtkan grouping..sekali..
individu..
bukn 5-10 minit sorg..
tp 25-35minit..
choooi!...
aku betenggek2 kat atas kusi mcm org x btol tggu giliraan..
hahahaha..
3 kali g tndas..(memg siaal nye bntot)haha
then mse nk tibe ni giliran aku..
dorg leeeh stop jaap g mkn kot...sbr jelaa..
(yeah 2 kali sbr dari 1 iman)
haha...
ble tibe mse yg dinntikaan..
aku ingt die nk tye soalan pelik2..
sekali..
just nk aku pekenalkan diri..
n cite sikit pasl farmasi je..
then dorg pertikaikan npe aku x amek engiineering sbb aku ade sijil robotic..
haha.
aku ckp ler...aku nk leh bina robot wat ubaat..farmasi nnti leh dok lenggang kaki..haha
cilakaaak punye jwpn..
pling xleh blaah..
aku gtahu..aku ade adik 3 tahun pompuaan..
parents aku usaha dgn gigih nk dpt ank pompuan ni..haha
5taun beb!
haha..(propa je)
xtahu bpe taun pon..haha
then abes..aku blik..

sedih kot nk tggal kan penang..xabes n puas jln..
thanks adilah sbb bwk mkn tempt sdaap..:)
xsia2 aku bersengkang mata mlm tu tok blaja..

pling best!>.
aku drive k ke penang..1st time ni..
bpak aku dok blkg tdo..
mcm biasa kalo aku bwk...
ATI2 GILEER KAAN!!!..HAHA
(spe penh naik dgn aku tahu ler aku bwk mcmne..hahaha)

oke babai sume..:)



Friday, April 15, 2011

bangangnye pencurik kasut!

patot benda ni aku tulis smlm..
tp xsmpat sbb pent sgt..
pagi tu dgn smngt aku nk g keje..
sekali tgok kasut td..
sialan punye pencurik!>
siap curik stokin aku lagi..
kalo ye pon tggal laah kan..
xde r aku nk beli bru laagi...
abes duiit aku smlm..
300++ kopak beli ksut n stokin je..
nseb baik ade staff purchase n diskaun..
murh ler skit...
as usual aku sgt pent blik kje..
but mmpu tesenyum riang..
thanks awk!..

seblom...

selepas...yeah i love bonia...hehe

btw rini keje oke..
xsbr nk g keje sok..
nite korg..

blaja untuk setia pada satu..
akan ku tunggu...
satu cintamu...

Tuesday, April 5, 2011

aku ni kacak x?

yakin ni..yakin ni...seyakin mana pon seseorg dlm khidupan die..pasti ade sikit punye ler secalit perasaan 
kurg slamt...aka insecurity mcm tu laaah...emm MFS xtahu nk habaq lagu mne kat hampaa sume..tp yg pasti kan...kaan..korg kene ler round2 satu KL...crik sendiri..oke tu tipu..haha..MFS just nk korg crik sendiri ler k..

sbgai example(ceh ter speaking laak)...bile kite kuar mkn angin..mkn udara..dan tetibe org dok stare kat kite dari atas bwh...kire mcm observe kite..tatap puas2 ler...lepas tu kaan...siaap toleh blkg lagi..(mcm MFS salu wat je..hahaha...)sudah pasti hati mule tertanya2...

"knpe wei korg ni pndg2 aku..??suar aku koyak ke??bju aku lutsinar sgt smpai nmpk dlm ke???ade taik idung melekat kat pipi ke??ato dorg pndg aku sbb aku ni kacak ke..ensem ke??tp..aku ensem ke???(ensem xde..cute ade..hehehe)"..

cube korg add bebudak laki ensem dlm FB...lepas tu korg puji lebeh sikit...pasti korg akan dpt jwpn yg begitu mengikut skrip drama populaar negara korea...

"isssh mne ade ensem..biase2 je"

atopon dorg akan jw..

"xdelaaah ade yg lagi ensem dari i ler..xcye g pavi..kat dpan cinema tu belmbk laki ensem betenggek melepak.."

pling saids ade yg akan jwb...

"ensem ke??kalo ensem tentu x lonely mcm ni..xde spe nk.!"(yelaah dah xde jodoh kan..kurg bedoa n usaha crik jodoh ni)

jd mcm mne korg nk tahu yg korg ni sbnrnye...ensem ke x...?ade ke kajian yg dijlnkan oleh pihak universiti ato mne2 bdan kerajaan?..yelaaah..kalo ade..boleh gaak wat selak2 tok dirujuk kaan..

so setelah MFS wat kajian blogwalking..facebookwalking sne sini..MFS try senaraikan sbyk mgkin..

+PEMINAT RAHSIA

terlalu ramai yg nk jadikan anda adik angkat..dan yg gedik gedik2 pon nk jdikan anda abg angkat...malah setiap VALENTINE DAY...anda akan dpt byk giler adiah cokelaat ler..bunga ler..n mcm2 ler..kalo senarai kaan...smpai esk x abes..x keje MFS sok..xpasl2 kene mrh dgn pak mael..adiah ni pon anda x tahu spe yg anta..sgt misteri r...smpai suh csi wat siasatan suh crik spe..(oke ni tpu)..ahaha


+DIMINATI GAY

bebudak jantan GAY memg ade CITARASA YANG TINGGI sebelum meminati seseorang LELAKI...dan jika anda terpilih tok diminati oleh GAY...SYABAAAS!!...anda berjaya jd seorg yg ensem..hahaha(menyundal sgt care ni)...haha


+JANTINA SME

kalo laki normal pon ckp anda memg hensem..so jgn nafikan lagi yg ada tu memg ensem...TAPI..TAPI...jgn laak korg g kat kwn kerja/kwn kelas/kwn kuliah soalan bodoh same ade korg ni ensem ke x...?
dah sah2 nnti kene cop korg ni perasan nk mmpos...haha...biasanye org yg xknl..bila dah memuji yg kite ni ensem..maka memg ler kite...hahaah


+PERHATIAN ANAK DARA..MAK ORG..BINI ORG..MAHU PON JANDA


x kire ler die ni dah kawen ke tunang ke kapel ke...bejln dgn tunang/kapel/suami die ke..pasti die amek peluang keperakan(asek emas je sian perak n gangsa) ni tok tatap anda..dan yg pasti die akan teros berimaginasi dgn anda...tnpa hiraukan spe kat seblah die...(phm2 ler)..sgt lucah nk ckp...


+PENGUASAAN

ble anda bjlan..merayap..bedating besame pacar anda..dan ketika bejalan tu...adalah perempuan ato mamat yg memndg anda mcm nk terjah n teros merogol anda...sudah pasti teman anda ni akan teros jd lebeh mesra n dekat dgn anda...hanya tok menunjukkan penguasaan mereka terhadap anda..nk gtau sume org ler..yg anda tu hak milik die sorg..dan die je yg layak besama andaa....


+MUKABUKA AKA FACEBOOK

anda ade byk account..satu account je dah lebeh dari 5K friends..dan ada akan letak sbgai contoh...
acc 1 Pudin Full..acc 2...Pudin2 Full...acc 3..Pudin3 Full..dan smpai ler ber acc2 kaan..sdgkan mereka yg add anda hanya ler nk lihat pic anda je..bukn hegeh sgt nk nk chat dgn anda...dan bg yg kenl tu..cume nk seks je...lol...sakai kan....

+PENCURI PICTURE

yg ni kes pling gampang ler!...dah ler amek pic kite..then edit tulis nme die..mcm bangang je..nenek ko x ajar ke pakai picture sendir??...ble dah nmpk mcm ni..jgn mrh mcm td..just appy sbb terbukti daah anda ensem..hahaa..


oke..ade x..ciri2 kat atas??kalo ade..ensem ler tu..kalo xde..jgn sedih..xsemestinye ensem...x laku kaaan..
oke papai..jumpe lagi dilain entri..nk mkn..lapaar...:)

Monday, April 4, 2011

teenage dreams...



oke sb aku x byk mse..
aku just leh simpulkan apa yg pentg je...
2 ari kerja memg x byk mse nk blogging..
sumpah rindu giler nk blogging2 ni..
kalo leh on9 24/7 kat pavi dgn bwk lappy ke mana2 mcm aku bwk walkie talkie aku..
sumpah byk bnda nk ckp..
dari perangai customer..manager...buddies aku..n mcm2 lagi
siyes memg sonok keje kat pavi..
bak kata org..cuci mata best..haha
nakalnye aku ni..kene smbar petir bru tahu(ayat chuppee)...
haha

ari kedua kerja..
pagi g briefing..
oke aku ditugaskan dgn farel n kdg2 andy..
spe knl die tahu ler die mcmne..
jln2 wat keje seperti greet customer..
ni pling seng kot keje aku..
then tgok mom card sume..
oiii...mati aku kalo byk kaunter kene check..
then aku bejaya wat tourist card..
pelancong china weei..
tegagau lidah aku ckp english..
haha..
then petg wat portal service dgn tengku ni..
baik giler..
bg aku 5rm...yeah!..
thanks farel sbb bg peluang ikot wat portal service...
1st portal service aku wat dah dpt duit...
leh cecah 850rm satu ari xsilap...
mse tu si farel ni layan permaisuri ler..wah2.tips kaya oke..
xyah nk wat keje extra part time kat jln haji taib tu..hahaha

then mlm tu aku g umah roy n remi..
dah lme xjumpe dorg..sumpah rindu..
aku tumpg min ke puching..
thanks min layan kerenah fiq..hha
then tgok af..
sgt bosan af ni..
mentor gak best..
then blik fariz anta..thanks fariz..
syg ko!..haha..nnti kawen jempot naa..
dlm pejalann blik aku jumpe ben..haha..
lme x jumpe ko..
slmt jd ayah...!
papa ben!

ari kedua..!
betugas dgn andy..
blaja ayat bru cio..
haha..biar jelaah kami tahu..
kalo gn shah ozair dulu..
teenage dreams..
miss u ler shah..adeyh..
then petg betugas dgn farel..haha..
byk bnda ler aku blaja sejak 3 ari keje..
k xnk bebel2..
xtahu nnti pe kuaar laagi..
nite2 korg..sok aku 1st time full shift..
9.30am-10.30pm...
memg teet ler kaan....

oke mr michael ho!..sok kite jumpe laagi...
haha..

thanks byk2 kat roy..remi..fariz..ben..amin..andy..erfan..bal2..afiq..farel...
kwn2 fb n kolej..i miss u guys so much..
dilaah..fera...supi..apek...bad..n yg len tc k...


p/s:sgt sush pkai lens..bpak ler..pagi2 je bzir mse kat sini.then mse tg keje lens mcm nk tercbut je..rasa mcm nk tetagal bebola bikik mata....adoi...sushnye nk jaga penmpilaan ni kan..
oke2 wat korg yg x rabun mcm aku...jaga laah mata ye!...

Friday, April 1, 2011

1st day keje..



ya allah...
pentnye..
sumpah nk tercabot tulang notochord aku...
memang kene raging giler..

oke mule pengambaraan aku sbgai pekerja parkson yg bertauliah tepat kul 9..
dgn lens yg leceh nye nk pakai n menonyoh kat bijik mata ni...
15min gak ler bejaya..
dgn jaya nya...aku g keje..
bebekalkan sekeping roti sbg alas perot..
xleh mkn byk..nnti skit perot...
mmg terbukti aku skit perot kelam kabut aku g crik tndas...
bpak aku ckp..sialnye bontot hahaa..
haha..oke2.lepas tu jln kaki sebatu setengah sesuku kilometer..
smpai ler pavi...
disebbkan 1st time keje..
aku sesat..
padahal pavi tu mcm umah kedua aku oke..
pergh...
jumpe pon...
oke daftar diri kat miss indah suzana..
INDAH Oke..
die sgt baik..
lepas tu die suh tggu kat bilik meeting..kene tulis borg..
lepas tu kene g gsok bju...pergh...!
oleh sbb x geti gsok bju...
cheman ler hero aku..thanks naaa!..
die yg gosok...hehe



then lepas gsok bju...
kami kene briefing smpai kul 1.30..
memg mucapir ler kan solat jumaat td..
then kul 2 mcmtu abes..
tros g solat zohor...
lepas tu menggagau crik mknn...
nseb bek jumpe tmpt mkn murh blkh grand milenium tu..
6.20rm je nsi+ayam+syur+air..
oke ler..kalo nk compare dgn dlm pavi..15rm kot kalo mcmtu kan...
lepas abes break..
tros lapor diri kat mr ho..
mcm prof ho laah pulak nme..
tp ni ckp laju giler..mr ho palam lmbt sikit...
die baik..mcm mr ho palam..
n_n
die tegas...sonok dpt manager mcm die..
tp satu je..
die ni pentgkan disiplin..
abes die raging aku..
apal sume kedai setiap floor kat parkson tu..
3 4 5 n 6..
memg byk ler kan..
aku rase apal bio lagi skit dari apal nme kedai...
2 kali die suh aku naik trun parkson..
naik malu aku..haha..
tp sbb keje kan..aku troskan..
bgus gak..
dpt tmbh keyakinn aku..
lepas ni leh ler jd mc..haha..
sbb kepenatan keje..
aku msok salah surau..haha..malu giler...
aku blik keje kul 7...
tros smpai umah n mkn...
thanks bal2 sbb amek separuh jln..:)
esk n ahad aku keje shift pagi..
kul 9.30 smpai 7...
senin cuti..yeah!..
k nk mndi..pent...babai korg...:)

p/s hp xleh pegang salu...nnti kene rampas...
mcm kembali ke skolaa..
then xleh msok pintu sesuka ati..
ade satu ppintu je...siyes mcm sekolaa..haha..
mari kembali ke sekolaah..haha