Thursday, March 31, 2011

ble bosan...



bangga laah dgn diri andaa....
haha...aku jd x btol mc bru kuaar dari tadika bhgia dgn gemilangnye..haha..
lepas ni smbg hospital bhgia tok smbg degree..hahaa..



















oke tmt daah..hurray..jumpe lagi di lain entri..haha

panaskan skrg...

dah mlm pon bepeluh2 aku..
musim panas kot skrg...
kat utara dgr cite musim hujan..
umah suffi bnjir wat kali ke 2 kan suppi?
sian die..
dlm bnjir2 tu..leh laak bejalan..jeles ni..hehe
oke2..arini xde pe yg menarik sgt aku wat..
aku just bgun on9..mkn..
then g jusco dgn afiq n bal2..
bpak ler..aku g tgok umah kaca af9 tu..
oke ler..tp kecik giler..
i'm wonder mcmne dorg nk menari dgn bilik kecik tu..
plus tgok td mcm hipokrit je dorg...haha...kawal2 perangai..
xbest ler...xmcm awl2 af dulu..
natural giler..
smpai kdg2 tgok pon leh nanges..alamak kantoi fanatik af..
haha
then lepas teman afiq beli brg..jln2 kat area jusco..
bpak best..
ade papa roti!!..
mcm kat puncak alam..
siyesly mkn roti tu tingat pck alam...
lepas abes jln..g teman afiq n bal2 g pharmacy n potong rmbut..
then blik..
sbb kepenatan..aku tetido lepas mndi..bru bgun ni...
oke..
sok aku dah start keje..
cuak pon ade...
yelaaah keje hadap customer...
hope allah permudahkan sume khidupan aku..:)
amin...

aku mule merindui pamily ku...:)

journey to setiawangsa..:)

tept kul 4.23pm aku kuaar umah tok g setiawangsa..
umah bal2..
thanks ayah n ibu sudi anta..
siap bwk si kecik ni...

adik yg mnja..
mcm abg die..

my sister...

say cheese...

my dad...his bday today..appy bday daddy!

my mom..love her so much!..

oke last pose...:)

Wednesday, March 30, 2011

bejalan2..

bgun kul 10...
on9 jap..
then siap2 nk g shopping!..yeah!..
x de r shopping kat pavi ke klcc..
econsave...dgn jusco je..
kat econsave aku beli ler shampoo,shower foam n berus gigi..
then anta adik aku g sekolaa..
aku g jusco..
kat jusco aku beli beg seed kat padini...then g beli boxer bru...
then sbb dah sgt starbucks..
aku singgah jap beli ceremel(tol ke eje?)..
minom sorg pergh!!..sdaap..
then blik..
now tgh tggu parents blik..dorg ckp nk anta aku kat umah bal2..
xde laah aku sush payah bwk bagasi2 aku nek komuter n monorel..haha..
thanks ayah n ibu..

btw arini bday my dad..
appy bday ayah!..
i love so much...!
smoga pnjg umo n murah rezeki..

then x lupe bday kwn sekola aku..teh chuang hong..aka chong wei..hehe..
miss u apek!..
bday izzi salleh...appy bday buddiey!..

then smlm..aku dpt doc yg ade result sem 2..
xtahu nk cye ke x..
beserah je  kat allah..die yg tahu yg terbaik..
kalo tol..
alhamdulillah..
kalo x..
redha je..

oke2..smpai sini..smbg lagi nnti..byep..
btw jumaat ni dah start keje kat pavi..
kene wat pesiapan mental n fizikal..haha..

Tuesday, March 29, 2011

customer service

alhamdulillah.
setelah lebeh dari 4 ari setengah crik keje...
akhirnye dpt gak..
tajok tu laah keje aku..
aku dpt keje kat parksons pavi..
so spe2 vvip n dato2 datin2..
mai ler...tugas aku layan korg...hahaa..

pent giler..
kesan crik keje..ilang 2kg..
lom keje lagi..
20kg kot ilang....hahaa
nk tdo..nite2..
thanks mom sbb memahami along!..

thanks bal2..afiq..epool...razi..n mr naif..haha..
thanks giler2 kat andy sbb tolong promote kan..
thanks kat latiip sbb kenl kan andy..hehe..sume berkait..

cite alien LA tu boleh laa..
aku ngantok..so menguap2 je..
RANGO best..hehe

Sunday, March 27, 2011

tension

ye aku x geti nk mrh...
aku hanya tahu diam je..
tp jgn r wat aku mcmni kaan..
aku pon ade tahap sbrnye..
aku tahu korg bz...tp plis bg mse skit kat aku...
aku xlme pon dok umah..nnti dah bz keje n study..
ble mse lagi nk spent time mse dgn korg..
fed up r..
ye aku ngaku aku manja..
aku manja sbb aku syg korg...
aku just nk mintak luangkan mse dgn aku je..
sush ke???
aku sggup tggu smpai petg sbb nk luangkan mse dgn korg....
sigh~

ya allah...
ampunkan laah dosa aku ini...

i'm done with it!

sumpah pent weei..
aku xlarat daah nk crik keje..
bru aku tahu bukn seng nk crik keje..
aku ingtkan seng je.
isi borg n tros dpt keje..
bygkan suria klcc tu aku pegi level by level...
then g pavi pon level by level..
cume kedai mkn je aku x pegi..almost 89 places aku g..
xlarat daah...naik lenguh tgn ni..
smpai aku ckp...mls nk keje daah..
haha..
tp mlas2 aku..kaki bejln crik tempt keje gak..
alhamdulillah..
ade ler 2 3 dah panggil kerja..
so doakan yg terbaik tok aku k!..
apa2 pon..smoga korg mndpt blasan yg baik..
muah!

thanks to iqbal ariff sbb sedia menyediakan hotel yg sgt superb!...
thanks to afiq n fera sbb teman crik keje..
skitkan kaki??hehe

Friday, March 25, 2011

mood:hold it against me by sam tsui
pent giler xtahu npe...
bru je wat research pasl kdai yg nk survey..
sok nk crik keje lagi..
kat klcc n pavi lagi..
hope tomolo god give me enough strength..
kalo x..aiyaa..dlm tren pengsan..haha
aktiviti:tweeter..utube..facebook..blogging..still bosan..

apa aku mengarut..haha..

cinta......

Adakah ini yang dimaksudkan dengan cinta??
tak dpt diutarakan dgn kata..
tak dpt dilihat..
tak dpt didengar..
tak dpt diraba,
hanya dpt dirasakan sendiri oleh hati..
tak dpt diterka..


Kenapa kita mentup mata ketika kita tidur?
Ketika kia menangis?
Ketika kita membayangkan?
Itu karena hal terindah di dunia TIDAK TERLIHAT

Ketika kita menemukan seseorang yang keunikannya SEJALAN dengan kita
kita bergabung dengannya dan jatuh kedalam suatu keanehan serupa yang
dinamakan CINTA

CINTA yang AGUNG?
Adalah ketika kamu menitikkan air mata dan MASIH peduli terhadapnya
Adalah ketika dia tidak mampedulikanmu dan kamu MASIH menunggunya dengan setia
Adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu MASIH bisa tersenyum
sembari berkata “Aku turut berbahagia untukmu”Apabila cinta tidak berhasil BEBASKAN dirimu
Biarkan hatimu kembali melebarkan sayapnya dan terbang ke alam bebas LAGI
Ingatlah bahwa kamu mungkin menemukan CINTA dan kehilangannya
Tapi ketika cinta itu mati kamu TIDAK perlu
mati bersamanya



Orang terkuat BUKAN mereka yang selalu menang MELAINKAN
mereka yang tetap tegar ketika mereka jatuh
Entah bagaimana dalam perjalanan kehidupan,
kita belajar tentang diri kita sendiri
dan menyadari bahwa penyesalan tidak seharusnya ada
penyesalan HANYALAH penghargaan abadi atas pilihan-pilihan kehidupan yang telah kita buat sendiri

MENCINTAI ??
BUKANLAH bagaimana kamu melupakan melainkan bagaimana kamu MEMAAFKAN
BUKANLAH bagaimana kamu mendengarkan melainkan bagaimana kamu MENGERTI
BUKANLAH apa yang kamu lihat melainkan apa yang kamu RASAKAN
BUKANLAH bagaimana kamu melepaskan melainkan bagaimana kamu BERTAHANLebih berbahaya mencucurkan air mata
dalam hati dibandingkan menangis tersedu-sedu
Air mata yang keluar dapat dihapus
Sementara air mata yang tersembunyi menggoreskan luka yang tidak akan pernah hilangDalam urusan cinta, kita SANGAT JARANG menang
Tapi ketika CINTA itu TULUS,
meskipun kalah, kamu TETAP MENANG
hanya karena kamu berbahagia dapat mencintai seseorang
LEBIH dari kamu mencintai dirimu sendiri



Akan tiba saatnya dimana kamu harus berhenti mencintai seseorang
BUKAN karena orang itu berhenti mencintai kita,
MELAINKAN karena kita menyadari bahwa dia akan lebih berbahagia
apabila kita melepaskannya
Apabila kamu benar-benar mencintai seseorang,
jangan lepaskan dia
Jangan percaya bahwa melepaskan selalu berarti kamu benar-benar mencintai
MELAINKAN BERJUANGLAH demi cintamu
Itulah CINTA SEJATI...

perbezaan budak2 zaman kita dgn zaman skrg

aih..xtahu nk ckp pe..tgok n perhatikan mereka2 ni..bg yg ade ank buaah lagi seng..xpon adik sendiri...perhatikan dorg ni idop mcmne..yg ade abg n kakak tu lagi seng..korg tgok laah cre kakak n abg korg bg kemewahan kat ank2 dorg ni mcmne...dan cube korg comparekan dgn khdupan korg mse kecik....
aih...

mesti korg ade rase mcm nk terajang tahap tali pinggang merah taekondo kat ank buah korg kan?
dah r sombong....dan lalai laak tu dgn kesenangan...x mcm kite mse kecik2 dulu yg begitu merendah diri dan bertatasusilaa...

jom kite tgok sikit ciri2 aka karekter bebudak zaman milineum ni...


  • bebudak lah ni bongkak dlm kemewahan.kereta honda korg tu bapak korg yg bayar downpayment serta bulan2.beg tgn BONIA korg tu mak korg sanggup berhutang nk belikan tok ank die agar jd yg pling cool di klngn kwn2. so pasai pa hangpa sume nk riak2..?isssh!..xphm tol laaah dgn korg ni...kalo korg keje sendiri beli sendiri xpe gak!...lol..

  • bebudak zmn milineum ni msing2 ade henpon..baru msok pra tadika yg umur 3 4 tahun dah adehenpon..yg akil baligh n belom mimpi bersetubuh atopun kuar dari haid atopun endometrium gugur dah ade henpon...dah tu bukan hp yg cikai2 mak limah ngan mak lampir..canggih2 sume up to dated giler ler..nk bertouch screen je..boleh wat touch n go..yg bleh transform jd robot pun ade..padahal cgu2 sume pakai nokia 33 sekupang je...setakat cgu2 nk rampas..x berani pnye ler...nnti xpasl2 kene lempang nigeria dgn mak pak depaa sume..

  • budak2 zmn skrg mudah terpengaruh dgn apa yg tgh hot kat pasarn..skrg ni kan tgh musim korea2 kan...mulalaah sibuk nk jd korea gak..padahal skit pon xsme..lol..ko tu dok msia..kalo jd yg mcm cina ke india ke..xpe gak laaah...kire satu msia gak....mse zmn kite sekola sume biase2 je...adeyh..

  • baru nk kenal huruf knk2 zmn skrg msing2 dah ade frenster..pacebook..maispes..tweeter...hai5 laah mcm2laah...pdhal..bru nk lepas UPSR n UPKK..dan pndai nk bersosial..tnpa mengetahui ramai pedophile di luar sne yg mnjdikan knk2 tak kire comel atopun gemuk sbgai mgsanya..

  • knk2 zmn skrg dah pndai berpeleseran.cube pegi pavillion...tgok depn pintu depn die...bertenggek2 sekor2 bukn wat pe pon.bergaya dgn kasut mahal bju mahal menggunakan duit mak pak..pakai spek mata hitam..bju seksi abes cube2 nk menmpkkan lurah tetapi gagal.alor gajah kat belakang tu lahi laah kau aku percya...ahaha..pastu abes buat bsing memekak helak2 huhu haha bajet grup korg laah pling kool..

  • budk2 zmn skrg kecik2 dah pndai bercinta..yelah ko becinta...yang kuar video 3gp pakai bju skolah menunjukkan cinta masing2..wahhhhhhhhhhh!..agungnya cinta korg...jd tatapan setiap mnusia kat dunia ni kan???tok knk2 laki jika cinta korg benar2 utuh..beranikah korg meneruskan pecintaan jika awek korg mnjadi tahap mkcik2 bila dekat nk msok universiti nnti???



so kepada budak2 zmn skrg..adakah korg dah ready nk merasa erti sush n sanggup ke korg nk rase sush???bg mak bpak..jgnlah mewahkan ank2 anda dgn kemewahan..didik laah dorg baik2 k..harta yg allah beri ni amat bernilai..


Thursday, March 24, 2011

job hunting!





'is there any vacancy here??'
10 kedai aku pegi..10 kali aku ckp..
pent giler..
tetibe arini aku speaking laak..
terlebeh mkn sambal omputeh kot..haha
smpai manager tu tye..
'leh ckp melayu x?'
wth!
geti laaah..
haha..
btw..thanks to afera azmy sbb sudi teman crik keje sme2..sgt pent...
nnti sabtu smbg lagi besama afiq che man...
mggu dpan leh laah kite start keje k

starbucks..coffeebeans..bata..quicksilver..cotton on..topman..hikayu(kot)..gsc...times..and many more..x ingt laah..byk sgt..haha..


Monday, March 21, 2011

bye2 puncak alam..

setelah selama 10 bulan aku kat study kat sne..akhirnye..tamat gak...
byk bnda giler yg aku wat be4 abes asasi ni...aku upload je laah ye pic..kalo cite smpai esk pon x abes...
seronok sgt...thanks kepada sume yg terlibat...:)

antara aktiviti yg aku wat..

mkn kat pendeta dgn komiti dinner asasi sains...smbil2 tu smbut bday 3 org ni..

mse ni sume komiti kumpul..alhamdulillah...dpt gak jumpe korg sblom abes asasi...thanks korg...tnpa korg..xde ler dinner ni kan..:)
mkn puas2 smpai nk temuntah mkn..haha..yelaa..mkn free je..spe x mkn byk...ni last mkn kat pendeta...best seh mkn sini..lagi2 milkshake die...wow!



appy bday szen nona n rahman



sblom mkn posing dulu...haha...

sy akan rindu minah ni!...die sgt baik..syikin!..

3 boys in the house...haha..kalo dah dgn dorg sure giler..mcm2 bnda kiteorg cite..


prank apek!...
sepatotnye prank mse mlm tu...tp sbb nk final exam phyz kan..aku suh dorg tangguh dulu..haha..jadi gak plan jahat aku..hahah...sorry apek..last2 sume kene..aku..fera..adila..atiqah..syafiqah..sara...suffi..afiq...shah...haha..ganas kan kite..haha
abes kotor r4 kite kejekan..

sorry apek..kene wat jahat sblom abes asasi..hehe



sob3..aku pon kene..tepung...wangi giler..

nilah hasil dari kerja jahat aku..


jgn mrh naa...hehe

3 diva tepung..erk fera mne???haha

hangout ke sunway

lepas dah pent blaja slama beubulan2...time tok enoy kat sunway...tgok movie merong mahawangsa..best giler...

mereka2 yg join...

smpat belikan apek present..sorry lmbt bg...:)

mkn di mcd puncak alam

tema mkn kami adalah bju tdo dan x mandi..dan ni sume hasilnya...haha...aku x tdo mlm tu...sbb beborak dgn shah n suppi..mcm2 kiteorg cite..dari a smpai z...haha..tgok video clip sme2 dgn dorg n fithri...ketawa x ingt dunia...hahaa...









bersukan smbil menyaksikan bulan mengambang

sume idea fera..haha..mule2 lepak je..seklai ajak men badminton n basket..apa lagi..aku x penh kot main kat sini..main laah kan..siok giler..mlm tu smpat lepak2 kat bilik fithri..mkn rendang..sdap giler...thanks adik!..

badminton

basketball

majlis perkahwinan abg adilah

kiteorg g sepang naik kete...smpat sesat tu..fera lah ni compem sgt jln..hahaha..apa2 pon..kiteorg amek pic kat sini klh pengantiin..haha.. 

pokus ni nk amek mknn..haha

sblom mkn posing dulu..hujan2 pon smpat lagi..abg kat depn tu dah bengang dah...haha

nud2..!bal2!.lulu!..i'm gonna miss u!..

setelah pnat mkn..tdo jap..nk tggu shah dtg..lmbt bebeno..

ni lah adik pengantin!..i miss u!..thanks salu teman kan mkn!..

ni laah teman aku yg giler2...xkan upekan korg!..

tgok kapal terbg!

shah ozair..i love u!..thanks sbb sudi capai kan sikit impian aku..xdpt naik..dpt tgok pon jadi laaah...
ampe kene mrh dgn pengawal kat situ..shah u awesome!..ganas hang noooh!>.<

excited giler tgok kapal tbg ni belepas..

ouh yeaah..kami dasyat!..korg ade ke mcmni??xdekan..hahaha


shah excited giler kaan???!

kalah datin...bwk kete JANTAN...hahaha..


smpai sini je yg smpat kiteorg wat..mlm tu mkn2 kat umah aku..then aku anta nud2..lulu..fera..supi..blik..sedih giler...menitis air mata aku..jgn upe kan aku erk!..xoxo!..muah!..