Friday, March 25, 2011

perbezaan budak2 zaman kita dgn zaman skrg

aih..xtahu nk ckp pe..tgok n perhatikan mereka2 ni..bg yg ade ank buaah lagi seng..xpon adik sendiri...perhatikan dorg ni idop mcmne..yg ade abg n kakak tu lagi seng..korg tgok laah cre kakak n abg korg bg kemewahan kat ank2 dorg ni mcmne...dan cube korg comparekan dgn khdupan korg mse kecik....
aih...

mesti korg ade rase mcm nk terajang tahap tali pinggang merah taekondo kat ank buah korg kan?
dah r sombong....dan lalai laak tu dgn kesenangan...x mcm kite mse kecik2 dulu yg begitu merendah diri dan bertatasusilaa...

jom kite tgok sikit ciri2 aka karekter bebudak zaman milineum ni...


  • bebudak lah ni bongkak dlm kemewahan.kereta honda korg tu bapak korg yg bayar downpayment serta bulan2.beg tgn BONIA korg tu mak korg sanggup berhutang nk belikan tok ank die agar jd yg pling cool di klngn kwn2. so pasai pa hangpa sume nk riak2..?isssh!..xphm tol laaah dgn korg ni...kalo korg keje sendiri beli sendiri xpe gak!...lol..

  • bebudak zmn milineum ni msing2 ade henpon..baru msok pra tadika yg umur 3 4 tahun dah adehenpon..yg akil baligh n belom mimpi bersetubuh atopun kuar dari haid atopun endometrium gugur dah ade henpon...dah tu bukan hp yg cikai2 mak limah ngan mak lampir..canggih2 sume up to dated giler ler..nk bertouch screen je..boleh wat touch n go..yg bleh transform jd robot pun ade..padahal cgu2 sume pakai nokia 33 sekupang je...setakat cgu2 nk rampas..x berani pnye ler...nnti xpasl2 kene lempang nigeria dgn mak pak depaa sume..

  • budak2 zmn skrg mudah terpengaruh dgn apa yg tgh hot kat pasarn..skrg ni kan tgh musim korea2 kan...mulalaah sibuk nk jd korea gak..padahal skit pon xsme..lol..ko tu dok msia..kalo jd yg mcm cina ke india ke..xpe gak laaah...kire satu msia gak....mse zmn kite sekola sume biase2 je...adeyh..

  • baru nk kenal huruf knk2 zmn skrg msing2 dah ade frenster..pacebook..maispes..tweeter...hai5 laah mcm2laah...pdhal..bru nk lepas UPSR n UPKK..dan pndai nk bersosial..tnpa mengetahui ramai pedophile di luar sne yg mnjdikan knk2 tak kire comel atopun gemuk sbgai mgsanya..

  • knk2 zmn skrg dah pndai berpeleseran.cube pegi pavillion...tgok depn pintu depn die...bertenggek2 sekor2 bukn wat pe pon.bergaya dgn kasut mahal bju mahal menggunakan duit mak pak..pakai spek mata hitam..bju seksi abes cube2 nk menmpkkan lurah tetapi gagal.alor gajah kat belakang tu lahi laah kau aku percya...ahaha..pastu abes buat bsing memekak helak2 huhu haha bajet grup korg laah pling kool..

  • budk2 zmn skrg kecik2 dah pndai bercinta..yelah ko becinta...yang kuar video 3gp pakai bju skolah menunjukkan cinta masing2..wahhhhhhhhhhh!..agungnya cinta korg...jd tatapan setiap mnusia kat dunia ni kan???tok knk2 laki jika cinta korg benar2 utuh..beranikah korg meneruskan pecintaan jika awek korg mnjadi tahap mkcik2 bila dekat nk msok universiti nnti???



so kepada budak2 zmn skrg..adakah korg dah ready nk merasa erti sush n sanggup ke korg nk rase sush???bg mak bpak..jgnlah mewahkan ank2 anda dgn kemewahan..didik laah dorg baik2 k..harta yg allah beri ni amat bernilai..


No comments:

Post a Comment