Wednesday, February 13, 2013

apakah kategori anda?

sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang??
ramai orang mmpu mengungkapkan kata sayang ni..
tapi sejauh mana dorg paham mksod disebalik sayang ni..
lepas 21 tahun idop..
kini bru aku mengenali sebenar erti sayang...
mengikut dewan perundangan negara seksyen 7(a)
*oke ni tipu....mentang2 bru blaja law pasal drug slumber badak buat law sndiri..
sayang ni dikategorikan kepada 4:



a)crush
b)lust
c)love
d)friend

tu dia terspeaking lak..
sorry laah bru pas abes mkn spegetti..
lidah terswitch ke english...hahah
bg yg kurang memahami selak lah kamus diari di atas meja study tu..


crush lebih kepada kita suka kepada someone..bg lelaki..mereka mmg senang suka kepada ramai org...
tu mmg fitrah bg seorang lelaki..
di mana hatinya dihiasi untuk menyukai ramai org...
kalau perempuan lak kalau dia suka kat someone dia akan setia dan akan cuba dptkan crush mereka dan pergi lebih jauh kepada love...
*cilok dari ceramah spe tah kat tv lupa dah...
so x slh nk crush kat spe...perasaan tu dtg kejap je..
then bila 2 3 ari ilang laah..



lust lak...kita suka someone just for sex..
bila dah dpt bersama dgn dia..
rasa sayang tu hilang..
sayang hanya datang bila dia sangap je...LOL....
syg dia makin membuak2 bila semakin nk mendptkan kita..dan hilang begitu saja setelah apa yg dia nk rasa dia dah dpt...

 anda hanyalah sex machine bg dia...





love lak....ia bukan mudah untuk kita miliki...
ambil masa dan ikot keadaan..
lain individu berbeda caranya..
kebanyakan warga muka bumi skrg kebanyakan menjurus kepada kategori dua di atas..
when u r in love...u know that the person is THE ONE u wanna end up with..live with, for better or worse..
u see the person's flaws but u accept them...
nukilan dari petikan ajaran dari cgu gue..
kalau dia baca dia tahu laah spe dia..
spe mkn durian crepe terasa lah manisnya...
ke durian crepe rasa pedas?xkan..hahaa..
lelaki kalau dah syg..mmg akan syg gila...wpon dia ada yg lain..yakni berkahwin lain..
yang satu tu tetap syg dia lebih..



friend lak di mana..kita menyayangi dia sbgai sahabat di dunia n akhirat...
xperlu ada hbungan yang istimewa..ckop lah sekadar persahabatan yang sgt bermakna..
sbb certain org lepas break up dorg akan jd musuh..
adalah tidak baik memutuskan silaturahim...
kalau yg x memahami erti sebenar friend ni..
dorg akan menyalah anggap kita suka n cinta kepada dorg...
ada jugak org tua2 ckp...cinta yang baik dtgnya dari sahabat yang baik..
aka bffffff tu...




p/s:abes sudah penjelesan fs tentang 4 kategori syg ni...so korg cari lah di mana letaknya kategori sayang korg k?

credit to A sbb byk mengajar fs :)
sahabat dan juga cikgu..hahaha


No comments:

Post a Comment