Monday, February 11, 2013

pesona kotak suara



dah lama aku nk post benda ni..
cuma xde kesempatan n masa..
kali ni aku gigih gam kan kaki n tgn dpan lappy...
naseb duduk atas katil...
wpon x mndi lagi....
apa ku kisah..
janji siap kisah si polan n si polan ni sebelum bukak sem..

disebabkan terlalu ramai...
aku dah shorlistedkan top 5 je..
kalau ikotkan hati..mahu buat carta billboard..
kot2 nnti david foster nk lamar dorg ke..hahaha..
terus ke pesada antarabangsa...


dan tok post kali ni..
aku wat lelaki je lu..
perempuan nnti...
semua ni aku judge berdasarkan:

1)pesona tone suara
2)kelemakan suara ye bukan lemak di perut
3)kreativiti
4)originaliti
5)dan berapa byk kali bulu idung aku eh silap bulu roma aku meremang

semua ni di nilai semasa mereka menyanyi live ye...
bukan di edit2...hehehe
*matlaaah aku kene carottt

dan mereka ialah:

syamsudu
mempunya tone suara gemersik..
ratu ad lib...
bg lah pape lagu kat dia...
asli..balada..rock..
dia sure leh goreng sebaik mungkin...
the best song from him: sekuntum mawar merah

firdaus

walaupon dah lama x karoke dgn dia..
masih lagi terngiang2 suara ombak dia...
tu lah identiti dia...
mmpu mengombak kan lagu kata kau...
dari tggi kerendah n ke tinggi..
the best song from him: listen

 asy...nazriee

knpa aku letak dorg no 3..
sbb dorg sme2 hebat..
siyes beb...
suara asy mcm avatar mengawal angin di tangan..
just nice...mmg lemak laaah kalau dgr..
sura nazri lak vocal dia tajam..
mmpu bwa pelbagai lagu tanpa mengerut dahi smbil duduk..
xmmpu kau nk nyanyi smbil duduk.mariah carey je mmpu..muahahah..
the best song from asy: sempurna
the best song from nazriee: wait for you

bad

terkenal dgn suara yang bisa mencairkan ramai wanita di luar sana..
wpon rendah n comel bdannya..haha..*jgn mrh bad!
kalau dia yang tercalon masa asasian idol batch 2010..
dia lah juaranya...
tapi syg dia salah satu judges..xleh betanding..hehe..

the best song from him: selamat malam

fiq said

penghayatan yang superb..
vibrator yg unik katanya..
suka meng ad lib lagu mengikut cara tersendiri..
tp masih tdak mmpu lawan ratu ad lib di atas..hehe

the best song from him: teman terulung



sekian sudah carta top 5 sy...
bg mereka yg x tercalon jgn lah berduka lara...
masih lagi ada yg hebat tp belum ada rezeki..cewwwaaah.....
ni sje wat suka2....


p/s:jgn mrh ye tuan2 punya gambar....sekadar mengisi masa lapang...







No comments:

Post a Comment