Thursday, May 12, 2011

percutian terhebat ku..



indahnye...xterkata percutian kali ni...
aku amek mse 2 mggu nk mempernyiapkan diri...
menyusun cuti bagi memastikan aku dpt join percutian yg telah ku impikan sejak kecil..
thanks abg am..


kisah bermule tepat pukul 7.45pm ari khamis...
aku smpai kat stesen putra masjed jamek...
menunggu kakak indra..eh silaap abg indra...
hahaha..jgn mrh..
ingt aku yg lmbt sbb aku bejalan kaki kan..upenye die lagi lmbt...haha..
smpai je die...kami tros gerk ke pwtc...
g solat jamak jap..then g lepak mcd...
aku sgt pemalu pada waktu ni(kononnye)..
bekenalan dgn sorg2..mule dgn aizat...then eric..
kemudian are(dah lme kenl ye..cume bru jumpe laah ni)..
then jumpe kak viey..kak mimi..kak ila...aerul..
then fairuz n abe dtg lmbt..bekerja kot petg tu..tu yg lmbt...

oke tepat kul 10 kiteorg g stesen bus putra...
panas nak mati kat dlm tu...nseb bek ade aircon(ye ke x mcm pon) kat pintu msok situ..
bertenggek ler kami sume kat tepi tu mcm ank burung mencarik oxygen..(xde kene mengena)

tepat kul 10.30..kami bergerak..yeah!..
seronok wpon dok sorg..(yelaa aku last minit tmbh sob3)..
oke dlm bus tu..tgok sume mcm xleh tdo..excited kot..
aku try tok tdo...tp xleh laaa..
sush meyh..
wpon pent 9 ari keje tu terasa..tp xeffect kat aku...
aku abeskan mse dgn bergayut dgn twin aku si pirox tu...
nseb bek ade die...smpai terlena aku borak dgn die..sorry erk..


kiteorg tepat smpai kul 5.30..ade pkcik van dtg amek..
dok kat tempt agensi perlncongan...dok kat cafe die..
besiap2 kat sini sblom bertolak ke jeti...
pling best 1st time dpt mkn nsi DAGANG yg murh...hehe..sdap giler nk mati!!!..
bygkan..amek nsi dagang+ayam+air hanya 4rm je...adeyh..kalo mcmni kat kl..kaya aku..haha




setalang berdagang..kiteorg nek van g jeti...


muke kepenatan...







then kat jeti tu...cuci mata jelaah keje..
plus posing2 snapping2 pic..hehe..


kul 9.40pm kot bru gerak..tp be4 gerak tu..
satu insiden berlaku..perot aku sakit..
!@#$%^&*....
salu mcm tu...xleh gak nk tggu smpai kat redang..hahaha..



atas bot sgt best..rasa mcm feeling2 roller coaster n titanic...haha..
tgh syok2 laju..tetibe ade pompuan jerit..
"abg!!!..ade pompuan mengandong laah..slow laah skit..."
dlm ati aku ckp...kalo dah tahu ngandong..nek ler bot besaar..jgn ler bot kcik ni...adoi...
laki die x pike ke..



sesampai je kat redang..aku just leh ckp..
masyaAllah...indahnye...

sbb byk sgt aktiviti...aku just ringkaskan je je ye...
antaranya...

snorkeling


sgt best ye...kagum dgn ciptaan Allah di dasar laut....
ade 3 tmpt yg kiteorg pegi...stiap tempt ade keistimewaan sendiri..
aku 1st time..agak kekok mule2...ble dah dpt rentak..aku yg xnk blik..haha...
kalo ler ade mata aku ni kamera..aku dah snap setiap hidupan yg ade kat dasar laut tu..
aku bg ikan2 tu mkn roti..seronok sgt...boleh rase die geli2 dgn kite..
sebelom ni just tgok kat tb je..kali ni...pergh..amek ko....haha..


bebolatampar



dpt gak aku pegang bola tmpr ni..best k..1st time aku dpt men as player..
wpon x terror mcm wakil negara...at least aku mcm wakil dunia..(ni tpu..haha)

berbirthday party!


smbut lagi sekali bday abg am....pndai abe plan...
hehe..
bg die seronok2..sekali amek dj wat announcement appy bdaay..
best weei..
kat sini gak aku 1st time.......
oke smpai situ je..biar aku je tahu..hahaa..


bermasjid kristal


sgt cntik masjid ni..sblom ni dgr je...wpon x segah masjid putrajaya..tp struktur die sgt hebat...
kilauan cahaya sgt indah di waktu malam..
berPHYSIC jap..haha..


berkeropok lekor

pegi sendiri ke tmpt wat kopok leko tu..
sdap wei..smpai aku kene gastrk mkn byk sgt..hahahah
aku xleh beli byk2..sbb sok pagi tu aku kene g keje..xtahu nk simpn mne nnti..haha

berpasar payang

ni 2nd time aku dtg sini...just jln2 tgok apa yg ade..
best tgok gelagat org tawar menawar....haha..
tahu ade jual mcm2..aku dah bwk byk duit..mse ni dah nk kopaak..tgok je dorg beli..sob3..

berseafood

sedp weei seafood ni..ade abc perisa jagung....amek mcm2..ikan ler..sotong ler..ketam ler...
udang ler...bebola ler...yg x bestnye..aku dah start skit perot...paksa kan gak diri mkn..bukn xnk mkn..cume xlarat nk tahan skit perot ni...sorry k abg am..bukn nk membazir..
kak viey yg abeskan...hahaa...

bermuzium ganu

dah lme x msok muzium...best jugak ble tgok sejarah2 lme ni....:)


rase ni je kot...aktiviti..ke aku upe...
hehe..thanks sgt2 wat aerul..are..kak viey sbgai pmndu plncong yg x bertauliah ye..
haha...



ade mse aku akan join dorg lagi..sgt seronok ye....


Monday, May 2, 2011

thanks andy reyza

tnpa die..
aku xkan kenl MOM tu apa..
aku xkn dpt keje kat parkson pavi tu..
die byk tolong aku...
die byk dgr masalah aku...
wpon die umur 18..
mude setahun dari aku..
aku respect die..
die agak matang skrg..
mgkin sbb dah lalui mcm2 dugaan kot..
arini die last..
sedih sgt..
semoga die bejaya di luar sne...
smoga die capai apa yg die mahukan...amin


sume nk last..
aih..
aku jd xde mood daah ni...
xpelaah..
akan ku kuatkan gak usaha nk keje..

ya ALLAH ko beri laah aku kekuatan ya ALLAH...